3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

KTÜ'deki gerginlik kınandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir grup öğrenci, üniversitede yaşanan son gelişmeleri kınayan basın açıklaması yaptı. 

KTÜ Öğrenci Kollektifi adındaki grup üyeleri tarafından Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını grup adına okuyan Elif Aydın, 7 Kasım Salı günü yapılan ve jandarmanın sert müdahalesiyle karşılaşılan 'YÖK Protestosu'nun ardından, bir arkadaşlarının da üniversitede bir grup tarafından fiili saldırıya maruz kaldığını söyledi. Art arda yaşananların bir tesadüf olamayacağını öne süren Aydın, üniversitede demokratik haklarını kullanmak isteyenlerin yıllardır çeşitli engelleme ve saldırılarla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü. Huzurlu bir üniversitenin ancak öğrencilerin fikirlerini rahatlıkla açıklayabilmesine bağlı olduğunu savunan ElifAydın, demokratik haklarını kullanmaktan hiçbir zaman çekinmeyeceklerini ve baskıların kendilerini yıldırmayacağını kaydetti. 

Basın açıklamasının ardından çeşitli sloganlar atan grup üyeleri olaysız bir şekilde dağılırken, etrafta yoğun emniyet tedbiri alan jandarma ve özel güvenlik güçlerinin, YÖK protestosunun aksine slogan atan gruba müdahale etmemesi dikkat çekti.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 12:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?