6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

KTÜ'lü öğrencilerden suç duyurusu

KTÜ’LÜ ÖĞRENCİLERDEN SUÇ DUYURUSU

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi üyeleri, kendilerinden bağış adı altında zorla toplanmak istenen parayı ödemedikleri için ders kayıtlarının yapılmadığını iddia ederek KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve diğer yöneticiler hakkında savcılığı suç duyurusunda bulundu.

Öğrenciler rektörlüğe yazdıkları dilekçede harç paralarının geri iade edilmesi yönündeki taleplerine “Dilekçenize söz konusu bağış Rektörlüğümüze değil, Trabzon Kamu Üniversitelerini Güçlendirme, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne yapılmıştır. Yapılan bu bağışın geri ödenmesi mümkün değildir. Bu dernek, kuruluş amaçlarına uygun olarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimize farklı şekillerde imkanları ölçüsünde yardım yapmaktadır” şeklinde cevap aldıklarını hatırlattılar.

Yaklaşık 25 kadar kolektif üyeleri Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek tek tek verdikleri suç duyurusu içeren dilekçede “Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğrenim görmekteyim. 2010-2011 öğrenim yılı, bahar yarıyılı döneminde kayıt yenileyebilmem için gerekli olan katkı payını, üniversite yönetimi tarafından belirtilen tarihler arasında, ilgili banka şubesine yatırdım. Üniversitemizin internet sayfasında, katkı payını sabah saatlerde yatıran öğrencilerin ders kayıt işlemi sayfalarının aynı gün 12.00'dan sonra katkı payını 12.00'dan sonra yatıran öğrencilerin de aynı gün akşam saatlerinde açılacağı belirtiliyordu. Buna rağmen ders kayıt işlemi sayfam, ders kayıt tarihleri süresince açılmamıştır. Durum ile ilgili üniversite rektörümüz İbrahim Özen ile görüşme yapan, ders kaydını yapamayan diğer öğrencilerden aldığım bilgiler sonucu, ders kayıt işlemi sayfamın açılmayış nedeninin Kamu Üniversitelerini Güçlendirme, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği adına toplanan bağışı yapmamam olduğunu öğrenmiş bulundum. Daha önceki yıllarda başka isimlerdeki vakıflar adına toplanan bu paranın, açılan soruşturmalar nedeniyle şimdi başka bir vakıf adına toplanmaya çalışıldığını da burada fark ettim. Bir vakıf için zorla para toplanması hukuka aykırı iken; ‘bağış’ adı altında zorla para toplanmasının yine hukuka aykırı ve suç olduğu biliniyor iken, üniversite rektörümüz İbrahim Özen ve üniversite yönetimi, beni zorla bir derneğe bağış yapmaya zorlamakta ve bu bağışı yapmadığım için öğrenim hakkımı engellemektedir. Ders kaydımı yapamadığım için derslere giremiyorum ve böylece eğitim hakkımı kullanamıyorum. Ders kaydı yapmam için gerekli olan katkı payını yatırdığım halde, ders kaydı yapmamı engelleyerek, öğrenim hakkımı elimden alan ibrahim Özen ve ilgili yöneticiler, zorla bir derneğe bağış toplamaya çalışmakta; ders kaydımın yapılmasını engelleyerek görevlerini kötüye kullanmaktadırlar. Gereğinin yapılmasını saygıyla arz ederim” ifadelerini kullandılar.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 12:23:02
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 14:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?