30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Kurban pazarında denetim

Trabzon Tarım İl Müdürlüğü hayvan Sağlığı Şube Müdürü Selim Terzi, kurbanlık hayvan pazarlarında gerekli denetimlerin düzenli olarak yapıldığını söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Trabzon Tarım İl Müdürü Dr. Temel Şahin ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Selim Terzi, Deliklitaş mevkiinde kurulan hayvan pazarında denetimlerde bulundu. Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan hareketlerinin arttığını, özellikle doğu illerinden Trabzon’a önemli miktarda hayvan geldiğini belirten Şahin, Tarım İl Müdürlüğü olarak vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken sağlıklı hayvan almalarını sağlamak, artacak hayvan hareketleri nedeniyle hastalıkların yayılmasını engellemek amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını ve denetimlerin sürdürüldüğünü söyledi.

Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Selim Terzi de yapılan denetimlerde herhangi olumsuz bir duruma rastlanılmadığını ve bu denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini ifade etti. Öte yandan Deliklitaş mevkiinde kurulan hayvan pazarında büyükbaş hayvanlar bin 800 ila 3 bin YTL, küçükbaş hayvanlar ise 200 ila 400 YTL arasından satılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 18:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?