5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Kurtulmuş Trabzon'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, son 10 yıldır yürütülen yanlış politikalar yüzünden Türkiye'nin birçok tarımsal ürününü ithal eder duruma geldiğini ifade ederek “Şimdide endişemiz fındıktaki bu yanlış uygulamalar yüzünden 4-5 sene sonra Türkiye fındık ithal eder duruma düşmesin” dedi.


Sabah saatlerinde havayolu ile Trabzon'a gelen SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Trabzon'da fındık toplama mevsiminin başlaması ve hükümetin fındık politikaları karşısında üreticilere destek vermek için Araklı ilçesi Yalıboyu mevkiinde fındık üreticileri ile birlikte fındık topladı. Beraberindeki SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, İl Başkanı Ömer Topaloğlu ve partililer ile birlikte fındık toplayan ve fındık üreticilerinin sorunlarını dinleyen Kurtulmuş, yaptığı basın açıklamasında AK Parti Hükümeti'nin tarım politikalarını eleştirdi. Hükümetin çıkarmış olduğu fındık kararnamesi ile ilgili yeni bir dönemin ortaya çıktığını hatırlatan Kurtulmuş “Bizim kanaatimize göre hükümetin almış olduğu kararların bütününe baktığımız zaman bu aslında fındık konusunda siyasi bir afetin başladığını gösteriyor.


Bu konuda her zaman Karadeniz'in ve fındık üreticisinin yanında olan görüşün, kararlılığın temsilcisi olan Saadet Partisi olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye gayret ediyoruz. Fındık üretilen 13 ilimizi kapsayan bu program çerçevesince görüşlerimizi Türkiye kamuoyu ile paylaşmak üzere bugün Trabzon'dayız” diye konuştu.


Özellikle fındık üretimi alanında fevkalede yanlış adımlar atıldığını kaydeden Kurtulmuş “Yapmış olduğumuz bu programımız, hükümetin bu kararlardan vazgeçmesine vesile olur ve Karadeniz'de yaklaşık 8 milyon vatandaşımızı ilgilendiren fındık üretimi ile ciddi yeniden yapılanmayı gündeme getirecek adımları da teşkil eder. Türkiye'nin bir çok tarım bölgesinde ciddi sıkıntılar yaşamakta olduğumuz hepimiz biliyoruz. Son 10 yıldır yürütülen yanlış politikalar yüzünden Türkiye birçok tarımsal ürününü ithal eder duruma gelmiştir. Şimdide endişemiz fındıktaki bu yanlış uygulamalar nedeniyle 4-5 sene sonra Türkiye fındık ithal eder duruma düşmesin. Dolayısıyla tarımsal üretimi asla ve asla sadece liberal piyasanın ekonomik kurulları içerisinde göremeyiz. Gelin bu yanlış tarım politikalarından vazgeçin. Bu kadar çiftçimizi üreticimizi mağdur etmeyin” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Dünya Bankası ve IMF'nin Türkiye üzerindeki politikalara dikkat çeken ve tarımsal alanda dışa bağımlılığa vurgu yapan Kurtulmuş, AK Parti Hükümeti'ne yürütülen tarım politikaları konusunda uyarılarda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 13:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bay_yerli IP: 85.97.114.xxx Tarih : 10.08.2009 00:01:04

TÜRKİYE TARIM ÜRÜNÜ İTHAL Mİ EDECEK ? SAYIN KURTULMUŞ, SİZ İTHALATI YASAKLAYIN DA İTHALATÇI FİRMALARI İHRACATA YÖNELTTİRİN, YOKSA BU İTHALATÇI FİRMALARI KAPATIN! NE OLUR YARDIM EDİN!