30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'Kuruluş Yürüyüşü'ne Albayark katılmadı

Trabzonspor Kurucu Üyesi ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan, 40. kuruluş yılını kutlayan Trabzonspor'da çok güzel günler gördüklerini belirterek, Trabzonspor'un yeniden dirilmesi için istikrarın sağlanmasının şart olduğunu ifade etti.

Trabzonspor'un 40. kuruluş yıldönümü kutlamarı çerçevesinde bu sabah Ziyabey Sitesi'nden başlayan ve Meydan Parkı'nda son bulan bir yürüyüş yapıldı. 'Kuruluş Yürüyüşü' adındaki yürüyüşe, Trabzonspor Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, eski başkanlardan Atay Aktuğ, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan, kurucu üyeler ile kulüpte daha önce görev yapmış isimlerin yanı sıra, camianın ileri gelenleri, taraftarlar ve Trabzonspor'un çeşitli branşlardaki sporcuları katıldı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'ın katılmadığı yürüyüşün sonunda kulüp adına Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, eski başkanlar adına Atay Aktuğ, Trabzonspor'da görev yapmış eski yöneticiler adına Nizamettin Algan ve Trabzonspor Kurucuları adına ise Refik Karaağaçlı, Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan, çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, Trabzonspor'da 40 yılın gerire kaldığını, ancak derinlere inilmesi durumunda Trabzon'da 1920'lerden bu yana Trabzon'da başta futbol olmak üzere sporun hep varolduğunu söyledi. Trabzonspor'un bunların devamı olduğunu vurgulayan Algan, "Geride kalan 40 yılda gecemizi gündüzümüze kattık ve bugünlere geldik. 40 yıl içinde çok güzel günler gördük. Bunun analizini yaptığımızda, gördük ki istikrarın olduğu yerde başarı da olmuştur" dedi.

Trabzonspor'un en fazla şampiyonluk yaşadığı yıllarda 5 başkan, 34 yönetici ve 46 sporcu bulunduğuna dikkat çeken Algan, "O zamanlar, Trabzonspor'un yönetimini, futbolcusunu ve teknik kadrosunu bütün Trabzonlular sayabilirdi. Zaman içersinde bu devamlılığı kaybettik. Günümüze gelindiğinde son 2 yıl içinde 25'in üzerinde futbolcu gönderdik, 25'in üzerinde de futbolcu aldık. Dolayısıyla herkesin bugünü buruk bir halde kutladığını müşahade ediyoruz. Bugün sokakta gezerken karşımıza çıkan herkes, 'Ne zaman
dirileceğiz' diyor. Ancak bunun için önce istikrarı sağlamak lazım. Öncelikle, futbolcu transfer etmekle başarının gelmeyeceğine inanacağız. Kendi kadromuzu, kendimizi sayabilecek duruma geleceğiz. Onlardan bir ekip yapacağız ve hep birlikte bu ekibe sahip çıkacağız. Bu konu her şeyden daha mühimdir. Biz kendi aramızda kendimize karşı savaşırsak, kendimizle dövüşürsek bu kimseye fayda sağlamaz" dedi. Algan, zamanı geldiğinde eleştirinin de mutlaka yapılması gerektiğini ancak yönetime, teknik kadroya ve futbolculara sahip çıkılmasına da özen gösterilmesini isteyerek "İnşallah başarılı günleri yakın yıllarda görürüz" diye konuştu.

Trabzonspor'un 40. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında bugün ayrıca saat 16.00'da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde '40. Yıl Fotoğraf Sergisi', akşam saat 19.30'da Trabzon Yat Limanı'nda '40. Kuruluş Yıldönümü Kokteyli' yapılacak. Yarın da saat 19.30'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri'nde '40. Yıl Kuruluş Balosu düzenlenecek. 4 Ağustos Cumartesi günü ise Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 'Büyük Stadyum Şöleni' ve ardından da Gürcistan 21 Yaş Altı Milli Takımı ile özel bir karşılaşma yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 13:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?