2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Kuyruklar hasta ediyor

Sağlık Bakanlığı’na devredilen Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanelerinde, hastalardan istenen TC kimlik numarası, adres ve telefon numaraları yüzünden hastalar kendilerine sıranın gelmesi için uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

Kimlik ve sağlık karnesi için istenilen fotokopi sırasından kurtulan hastalar, bu kez TC kimlik numarasının yanı sıra adres ve telefon numaraları için sıraya girerek muayene olmaya çalışıyor.

Trabzon Numune Hastanesi’nde ve Sağlık Bakanlığı’na devredilen eski SSK Bölge Hastanesi yeni adıyla ’Fatih Devlet Hastanesi’nde günde binlerce kişiye poliklinik hizmeti verilirken, yeni uygulama yüzünden hastalar kendilerine sıranın gelmesi için uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

Kuyruklarda zaman zaman izdihamlar olurken, hastane yetkilileri, bilgisayarda ilk işlemi yaptıran hastaların 2. gelişte ise daha az bekleyeceğini belirtiyor. Sistemin yerine oturması için biraz zamana ihtiyaç duyduklarını ifade eden hastane yetkilileri, vatandaşlardan anlayışlı olmalarını, hasta bilgilerini eksiksiz olarak vermelerini istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 16:36:36
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 16:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?