30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Kuyumcu dükkanında hırsızlık

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, girdiği kuyumcudan altın zincir çalarak kaçmaya çalışan bir kadın, kuyumcunun olayı farketmesi üzerine yakalandı.

Olay, ilçenin İnönü Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Zincir almak için Ahmet Gerigelmez'in sahibi olduğu kuyumcu dükkanına gelen bir kadın, Gerigelmez'in kendisine gösterdiği zincirlerden birini el çabukluğuyla cebine atıverdi. Daha sonra bir şey satın almadan dükkandan çıkmak isteyen kadın kuyumcunun dikkati üzerine uzaklaşamadan yakalandı.

Olayı anlatan Helvacılar Kuyumculuk'un sahibi Ahmet Gerigelmez, 50-55 yaşlarında bir kadının zincir bakmak niyetiyle dükkana geldiğini belirterek "Önce 750 YTL'lik bir zincire baktı. Ancak 200 YTL'si olduğunu söyledi. Ben de 200 YTL değerinde bir zincir çıkardığımda diğer zinciri elinde tartarak avucunun içine aldı. Farklı ürünler sormaya başladı. Alakasız ürünler sorması dikkatimi çekti. Daha sonra ben farklı bir ürüne uzanırken elindeki zinciri cebine attığını farkettim. Herhangi bir şey yapmadım.

Birkaç ürün daha sordu. Onun akabinde baktığı zinciri birkaç gün içinde uğrayarak alacağını söyleyerek dükkandan ayrılmak istedi. Tam bu esnada zincirin kendisinde olduğunu söyleyerek iade etmesini istedim. Zinciri geri verdi. Ben de olayı polise bildirdim. Polis geldi, kadını alıp götürdü." Bu arada olay, güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 13:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?