5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Laparoskopik yöntemi ile iyileşti

Özel İmperial Hastanesi’nden Opr. Dr. Ekrem Sağlam, halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopik cerrahi yönteminin açık ameliyat yöntemine göre daha ağrısız olduğunu belirterek bu yöntemin Özel İmperial Hastanesi’nde başarıyla uygulandığını söyledi.
Özel İmperial Hastanesi Üroloji Polikliniğinde görev yapan Üroloji uzmanları Opr. Dr. Ekrem Sağlam ve Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından 58 yaşındaki böbrek hastası Sadet Soyer’e laparoskopik böbrek cerrahisi tedavisi uygulandı.


Laparoskopik böbrek cerrahisi yöntemiyle ilgili bilgi veren Opr. Dr. Sağlam ve Opr. Dr. Çelik, bu yöntemin böbrek kistlerinin tedavisinde, çalışmayan ve vücuda zarar veren böbreklerin alınmasında, böbrek çıkışındaki kanalın darlığı tedavisinde, böbrek tümörünün çıkarılmasında ve böbrek üstü bezinin cerrahisinde başarıyla uygulandığını söyledi.


Laparoskopi yönteminin karın içindeki organların cerrahi tedavisinde 20-25 santimetre dolayındaki geniş ameliyat kesileri yerine, birkaç adet küçük (0,5-1 santimetre) deliklerden yerleştirilen özel borucuklarla yapılan bir cerrahi teknik olduğunu dile getiren Opr. Dr. Sağlam, “Bu yöntemde, karın içindeki organların görüntülenmesinde normalin yaklaşık 10 katı kadar büyütülen teleskoplar kullanılır. Bu görüntüler eşliğinde uzun ince ameliyat ekipmanları ile çalışılır. Laparoskopik cerrahide kullanılan bu ufak kesiler nedeniyle operasyon sonrası açık cerrahideki geniş ameliyat kesilerine göre çok daha az rahatsızlık ve ağrı olmaktadır” dedi.


Laparoskopi ile ameliyat sonrası ameliyat ağrısı ve bu nedenle ağrı kesici kullanımının azaldığını belirten Opr. Dr. Çelik ise, “Hastalarımızın hastanede yatış süresi ve iyileşme süresi oldukça kısalmaktadır. Hasta günlük aktivitelerine, çalışma hayatına çok daha kısa sürede dönebilmektedir. Bu nedenle hastalarımız tarafından da kapalı ameliyatlar tercih edilmektedir” diye konuştu.
Başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuşan Sadet Soyer de ameliyatı gerçekleştiren Özel İmperial Hastanesi Opr. Dr. Sağlam ve Opr. Dr. Çelik başta olmak üzere bütün hastane çalışanlarına teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?