4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Lazaroni umut dağıttı

Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni, şampiyonluk için çok çalışacağını söyleyerek, "23 yıldır elde edilmeyen şampiyonluğun teknik heyet ve futbolcular üzerinde oluşturduğu büyük seyirci baskısını lehimize çevirip hedefe ulaşmak istiyoruz. Şehir olarak gerekli atmosferi yakalayabilmemiz halinde, diğer takımlarla savaşabileceğiz" dedi. 

Trabzonspor Dergisi'nin Ağustos sayısına açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni, Trabzonspor'un şampiyonluğu için çok çalışacağını belirterek, "Öncelikle kendi adıma Trabzonspor'un şampiyonluğu için çok çalışacağıma ve elimden gelenin en iyisini yapacağıma dair söz verebilirim. Doğal olarak, bütün takımların hayali şampiyon olmaktır. Bizim güç olarak da buna hazır olduğumuzu saha içinde göstermemiz gerekiyor. Ligde oynayacağımız her maç, bizim için final havasında geçecek. Bu noktada seyircilerin sahadaki 12. adamımız olmasını istiyoruz. Amacımız, mevcut olan baskıyı lehimize çevirip hedeflerimize ulaşmak. Diğer kulüplerin ekonomik durumları daha iyi olabilir, takımlarında teknik kapasitesi daha yüksek oyuncular olabilir ama biz bütün Trabzon şehri olarak gerekli atmosferi yakalayabilirsek, o zaman diğer takımlarla savaşabiliriz" diye konuştu. 

Türk futbolunun hızla gelişmekte olduğunu belirten Lazaroni, "2002 Dünya Kupası'nı hatırlayacak olursak, orada büyük başarı yakaladıktan sonra ülke bir anda hızlı düşüş içerisine girdi. Daha alçak gönüllü olunması gerekiyordu. Şimdi öyle olmalıyız. Kalitemizi bilerek ama karşı tarafı da küçümsemeyerek, UEFA Kupası'nda ön eleme turunu geçmemiz gerekiyor" dedi. 

Vatandaşı olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun çok iyi bir insan olduğunu söyleyen Brezilyalı teknik adam, "Kendisi eşine az rastlanır bir futbolcuydu. Onu çok küçük yaştan beri tanıyorum ve çok severim. Onunla aynı ülkede çalışacağım için çok sevinçliyim. Kendisiyle Flamengo'da birlikte çalışmış ve şampiyonluk sevinci yaşamıştık. Bu nedenle Zico, beni çok iyi tanır. Biz onunla ailece görüşürüz. Saha içinde onu diğer tarafta görmek, benim için çok ilginç bir duygu olacak" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 12:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?