2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

LEE'den Trabzonspor'a övgü yağdı

Trabzonspor’un Güney Koreli oyuncusu Lee Eul Yong, Türkiye’de futbolun hayatın tam ortasında durduğunu söyledi.

Güney Kore ve Japonya’da düzenlenen 2002 Dünya Kupası sonrası Trabzonspor’a ilk kez geldiğini belirten Güney Koreli oyuncu, bir yıl sonra da ülkesine geri döndü. Türkiye’de forma giyen ilk Güney Koreli oyuncu olan Lee, "İlk kez yabancı bir ülkeye giden insanlar, belli bir dönem yabancılık çeker. Ancak bu benim ikinci gelişim ve Trabzon futbola başladığım şehre benziyor. Şu anda da her şey iyi gidiyor problem yaşamıyorum. Zaten Türkler ile Koreliler en çok tez canlılık konusunda benzerlik gösteriyor. Herşeyi bir an önce yapmak isteriz. Türk insanı da böyle. Ufak-tefek farkların dışında iki ülke arasında pek fazla bir fark yok. Zaten bende burada zorluk yaşamıyorum diyebilirim. İlk gelişimde de pek zorluk yaşamamıştım. Ancak her oyuncu kendi ülkesinin dışına çıktığı zaman belli bir dönem sıkıntılar yaşar. Bunun dereceside oyuncudan oyuncuya değişir" dedi.

Yetenekli oyunculardan kurulu bir ekip olduklarını kaydeden Lee Yong, "Takım isimlerde ibaret değildir. Takım sadece ben, Gökdeniz, Yattara, Mehmet Yılmaz ve Fatih’den kurulmuyor. Takımı bütün olarak değerlendirmek gerekiyor. Kişi, kişi değerlendirmek yanlış olur. Bütünde iyiysek iyiyizdir, kötüysek de takım kötüdür. Tek tek oyuncular değil" diye konuştu.

Güney Kore’de, futbola Türkiye’den daha farklı bir gözle bakıldığını ifade eden Güney Koreli oyuncu, "Burada futbol hayatın içinde, hayat ve futbol içiçe geçmiş oysa Kore’de futbol Türkiye’de olduğu gibi hayatın içine bu kadar girmiyor. İnsanlar daha çok şov eğlence olarak bakıyor futbola. Kore’deki taraftar stadyuma daha çok eğlence için gider ve takımını alkışlar. Onlar 90 dakika boyunca güzellik görmek için oradadır. Oysa bakıyorum Türkiye’de taraftarlar, bir mağlubiyete aşırı tepki veriyor. Aynı şekilde bir galibiyete de aşırı sevinç gösterileri yapıyorlar. Doğal olarak bu anlayış, hem futbolu hem de futbolcuyu etkiliyor. Trabzonspor taraftarı sabırlı olması lazım. Futbolcu taraftar gibi her zaman galibiyet ister. Kazanmak için sahaya çıkar ancak her zaman taraftarı memnun edemeyiz ki. Hep galibiyet diye bir şey yok" şeklinde konuştu.

trabzon
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 11:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?