5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

'Lig sonunda zirvede yer alacağız'

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, lig sonunda zirvedeki yerlerini alacaklarını söyledi. Yerli ve yabancı ayrımı yapmadıklarını ifade eden Hacısalihoğlu, Gaziantepspor maçını kazanarak rahat bir nefes almak istediklerini belirtti.

Lider Fenerbahçe ile arasında 10 puan fark olmasına rağmen zirvede yer alma umutlarını kaybetmeyen Trabzonspor, Gaziantepspor maçını kazanarak rahat bir nefes almak istiyor. Rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyen Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, iyi bir seri yakalayarak hedeflediği yerde olmayı arzuluyor.
Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, takımda sakat ve cezalı oyuncuların düzelmesiyle alternatifinde arttığını belirterek, "Teknik Direktör Hugo Broos'un değişik mevkilerde değişik oyuncuları deneme şansı kullanma şansıda artıyor. Bu anlamda Trabzonspor eksiksiz olarak Gaziantepspor maçına çıkacak" dedi.

Alanzinho'nun naklen yayında formasını çıkartıp attığı gibi bir görüntü var diyen Hacısalihoğlu şöyle konuştu, "Maçı izleyen yönetici arkadaşlarımızla ve teknik heyetteki arkadaşlarımızla görüştüğümde oyundan çıktığında taraftarların forma talebi olması üzerine kendi formasını attığını ve olumlu bir şekilde de soyunma odasına gittiğini gördük. Televizyon görüntüleriyle işin gerçeği pek bağdaşmıyor" diye konuştu.

"YERLİ VE YABANCI DİYE BİR AYRIM YAPMIYORUZ"
Trabzonspor'da yabancı oyuncuların verimsiz olduğu şeklinde yapılan eleştirilere ise Hayrettin Hacısalihoğlu, "Trabzonspor'da maalesef bu tip değerlendirmeler çok oluyor. Yerli, yabancı ve Trabzonlu diye bir ayrım yapmadan oluşturduğumuz bir kadromuz var. Hoca o hafta, taktik anlayışına göre, sakatlık ve ceza durumuna göre en uygun kadroyu sahaya sürüyor. Bunun içinde yerli ve yabancı diye bir ayrım yapılmıyor. Maalesef Trabzonspor'da bu konular çok gündeme getiriliyor. Örneğin Barış Memiş kadroda yoksa altyapıdan gelen oyunculara önem verilmiyor deniyor. Alanzinho yoksa yabancı oyuncu transfer edildi kadroda yok deniliyor. Şöyle düşünmek lazım Trabzonspor'un sahaya çıktığı bir ilk 11'i var onun haricinde de 7 kişiden oluşan yedek kulübesinde oyuncu var. Birkaç kişi de tribünde oturacak oyunculardır. Bunların tercihi hocanın takdirine göre yapılır. Yerli oyuncu, yabancı oyuncu Trabzonlu oyuncu diye bir ayrımı yapmamak lazım" diyerek cevap verdi.

"BU LİGİN DİYARBAKIRSPOR'A İHTİYACI VAR"
Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Turkcell Süper Lig'in Diyarbakırspor'a ihtiyacı olduğunu belirterek, "Tabi ki bizim ilgilendiğimiz Turkcell Süper Lig. Dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok takım 2. ve 3. Lig'de borç ve ödemelerde yaşadığı sıkıntı nedeniyle, liglerden çekildi. Ankaraspor tabi ödemeyle ilgili bir sıkıntısı yok ama Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) değerlendirmesi sonucu yapılan takdirdir. Diyarbakırspor'un da böyle bir talebi olduğunu basından duyduk. Böylehaksızlıklar olabilir ama hemen heyecanlı davranmamak lazım. Diyarbakıspor yönetimini ve kulübünü çok seviyoruz. Daha sakin düşünüp, daha sakin karar vermelerini bekliyoruz. Bu ligin Diyarbakırspor'a ihtiyacı var" dedi.

"LİG SONUNDA ZİRVEDEKİ YERİMİZİ ALACAĞIZ"
Daha maçların başında olduklarını belirten Hacısalihoğlu, "Galatasaray bu hafta puan kaybı yaşadı. Fenerbahçe çok enteresan bir şekilde puan kazandı. Maalesef bizim de şansızlıklar sonucu kaybettiğimiz puanlar var. Bunun hep böyle gitmeyeceğini bizim hak ettiğimiz puanları alacağımızı, rakiplerimizin de zaman zaman puan kaybedeceğini düşünüyoruz. Lig sonunda Trabzonspor zirvede yerini alacaktır ama hangisi sırada olacak onu hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.
Gaziantepspor'un ligin iyi takımlarından biri olduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Gaziantepspor bu hafta kendi sahasında yenildi ama bu bizim oynayacağımız maç için bir ölçü olmaz. İyi bir kadrosu var. İyi mücadele ediyorlar. Bizim içinde bu maç son derece önemli umuyoruz ki, Trabzonspor taraftarlarının nefes aldıracak iyi bir skor ile maçı tamamlarız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 12:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birol cesur IP: 84.62.27.xxx Tarih : 30.09.2009 00:34:31

acaba söylediklerine sen kendin inaniyormusun , güldürmeyin insanlari ya. lig sonunda zirvede olacakmis mis mis ... daha simdiden 10 fark yedirdiniz takima bu takim sizinle rezil oluyor öyle bir hoca aldinizki tam allahlik adamin ahi gitmis vahi kalmis . ama ilk yariyi geciremez. bekliyoruz bu yilda erken bitti gelecek yil sizi orda görmemek dilegiyle.