30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Lisede türban incelemesi

Trabzon Valiliği, ildeki bir liseye öğrencilerin türbanla girdiği iddiaları üzerine konuyla ilgili inceleme başlattı.

Trabzon Valiliği, bir gazetenin manşetinde, Trabzon Fatih Lisesi'nde bazı kız öğrencilerin bir süredir yöneticilerin bilgisi dahilinde türbanla okula girdikleri iddia edilen "Türban Liseye de Girdi" başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

Haber üzerine, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın talimatıyla iki müfettiş görevlendirilerek inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, "ayrıca okul müdürüyle yapılan görüşmede, kesinlikle okul içinde ve ders saatlerinde kız öğrencilerin başörtülü bir şekilde dolaşmadıkları beyan edilmiştir" denildi.

Öğrencilerin hangi kılık kıyafetle derse gireceklerinin yönetmeliklerde açıkça belirtildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öğrencilerin mevcut kural ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde derse girmeleri mümkün değildir. Yönetmeliklere aykırı davranan öğrencilerin disiplin suçu işlemiş olacakları açıktır. Ayrıca onlara göz yuman idarecilere ve öğretmenlere de yönetmelikler çerçevesinde ceza uygulanmaktadır. Bütün bunlara rağmen yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde mevcut yönetmeliklere aykırı bir durum tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlem yapılacaktır."

AA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2007 Pazar 15:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?