30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Maç bitti, yankıları sürüyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Trabzonspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. 

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Brezilyalı teknik adam, iki takım adına da üst düzey bir mücadele ortaya konulduğunu ifade ederek, ''Çok önemli bir galibiyet aldık. Maça çok iyi girdik. Çok fazla fırsatlar yakaladık. Genel olarak rakibimizden daha fazla gol pozisyonu yarattık. İki taraf adına da olumlu geçen anlar vardı. Orta alanda çok fazla mücadele oldu. Şu an itibarıyla rakibimizin (Galatasaray) bir maçı olsa da
lideriz. Hedeflerimize baktığımızda hala ayaktayız, yolumuza devam ediyoruz'' diye konuştu. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın takımına ilk yarıdaki durumu için 10 üzerinden 7,5'tan 8 verdiği hatırlatılarak, kendisinin takımına kaç puan vereceği sorusuna Zico, ''Ben takımıma not vermiyor onları tebrik ediyorum. Kazandılar, bu da yeterli zaten'' dedi. 

''Maçta puan yitirilseydi, cezalı oyuncularınıza (Edu ve Lugano) tepkiniz ne olurdu?'' sorusuna ise Zico, ''Onların yerine oynayan Önder ve Yasin onlar kadar iyiydiler. Kaybetseydik ya da berabere kalsaydık herhangi bir tepkim olmazdı'' yanıtını verdi.

-''KADROMU YETERLİ BULUYORUM''-

Brezilyalı çalıştırıcı, sezonun ikinci yarısı için transfer yapıp yapmayacakları sorusunu, ''Kadromu yeterli buluyorum'' şeklinde yanıtladı. 

Kadrosundaki bütün oyunculardan memnun olduğunu ifade eden Zico, ''Yabancı sayımız ve oynatabileceğimiz oyuncu sayısı belli, hepsinden memnunum. Herhangi bir oyuncumuz bizden ayrılmazsa kadromuz tam demektir. Kadromu yeterli buluyorum'' dedi. 

Appiah'ın rahatsızlığı ve Tümer'in askerlik durumu dikkate alındığında bunun planlarını bozup bozmadığı sorusuna da Fenerbahçe teknik direktörü şöyle yanıt verdi: 

''Gelişecek olaylar üzerine biz de girişimde bulunuruz. Şu andaki duruma baktığımızda Deniz'in durumu sıkıntı yaratmayacak, iyileşiyor. Appiah konusu tamamen sağlık ekibimizle ilgili. Elimdeki oyuncularla çalışırım. Sağlık ekibi ne zaman dönmesini uygun görürse o andan itibaren kadroda olur. Tümer'in durumu kişisel ve yönetimle alakalı bir konu. Takımla ilgili sıkıntı olmaktan çıktı, askerlik konusu. Konular hakkında kesin bir yargıya vardığımızda hamlelerimizi düşünürüz. Ekibimiz 26-27 kişilik. Bir kişi çıkarsa her oyuncuya ihtiyacınız olduğu için yerini doldurmak zorundasınız. Kesin bir karar olduğu zaman ondan sonra biz de eksiklerimizi gidermeye çalışırız.'' 

Zico, Alex'in antrenmanda ayağında hafif bir sorun yaşadığını bugün de ağır sahada bu sakatlığının nüksettiğini bildirdi. 

Brezilyalı teknik adam, Semih ile ilgili bir soru üzerine, golcü futbolcunun mevcut performansını devam ettirmesi durumunda, Avrupa Şampiyonası'nda milli takım kadrosunda olmasının çok doğal olacağını ifade etti. 

Kezman ile Semih arasında tatlı bir rekabetin yaşandığını belirten Zico, ''Kezman'ın yapması gereken, daha önce yedek beklerken Semih'in yaptığının aynısı. Şans bulduğunda da en iyi şekilde değerlendirecektir'' dedi. 

-''KENDİMLE İLGİLİ KONUŞMAK İÇİN ÇOK ERKEN''- 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zico, sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceği hatırlatılarak kendi durumuyla ilgili soru üzerine şunları kaydetti:
''Şu anda bu konu hakkında konuşmak çok erken. Yapacağımız şeyler var. Fenerbahçe'de kontratımın sonuna kadar devam etmek istiyorum. Bunu daha önce de söyledim. Hayatta alacağınız kararlar hakkında bu kadar aceleci davranamazsınız, daha yaşayacağınız şeyler varken hızlı davranamazsınız. Aynı şevkim ve hırsımla devam ediyorum.''

-''BİZ DE KOLAYA ALINACAK BİR EKİP DEĞİLİZ''-

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Sevilla için sadece iyi şeyler söylenebileceğini ifade eden Zico, ''Belki yıldız oyuncuları yok ama çok uzun süredir birbirleriyle oynadıkları içi gayet olumlu görüntü veriyorlar. Barcelona, Milan, Inter değiller ama Avrupa futbolunda oturmuş en iyi ekiplerden birisi. Zor olacak. Bize olduğu kadar onlara da zor olacak. Biz de hafife alacak bir ekip değiliz'' şeklinde konuştu. 

Zico, ligin ikinci yarısı için çalışmalara 30 Aralık Pazar gününden itibaren başlayacaklarını bildirdi.

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ YANAL: ''OYNADIĞIMIZ FUTBOL VE SAHA İÇİNDE HARCADIĞIMIZ
ENERJİNİN KARŞILIĞI OLMAYAN BİR SONUÇ ALDIK''
 

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe karşısında sergiledikleri futbol ve harcadıkları enerjinin karşılığı olmayan bir sonuç aldıklarını söyledi. 

Yanal, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları bireysel hatalarla rakiplerinin gollerine de katkı yaptıklarını ve bunun da maçın seyrini değiştirdiğini ifade etti. 

Şu andan itibaren Trabzonspor'un hedeflerine uygun oyuncularla önlerindeki döneme hazırlanacaklarını kaydeden Yanal, maçla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: 

''Futbol olarak eleştiremeyeceğimiz bir maç. Ama pozisyonlardaki bireysel hatalarımızın olduğunu ve iki takımın da attığı gollerde katkımızın olduğunu söylemek istiyorum. En başında savunma hatalarının üst üste gelmesiyle,
takımımızın rakibin pozisyon üretmesine katkısı oldu. İlk golden sonraki 4 gole direkt katkımız var. Oynadığımız futbol ve saha içinde harcadığımız enerjinin karşılığı olmayan bir sonuç aldık. Tabii ki bireysel hatalar bize yakışmadı. Trabzonspor'un bu süreçte bana göre en önemli anı başlamıştır. Şu andan itibaren Trabzonspor'un hedeflerine uygun yapıdaki oyuncularla yapılanması ve kadrosunu kurma vakti şu andan itibaren başladı. Umarım bu dönemi de iyi geçip iyi bir kadro hazırlığı ile sezonun hedeflerimize uygun devam etmesini sağlarız.'' 

Ersun Yanal, kaleci tercihi konusunda neden Jefferson'u değil de Ahmet'i seçtiği sorusuna ise, ''Kaleci tercihlerimizde oynattığımız kaleciye uzun süre şans vermek isteriz. Takımdan gitmek isteyen bir Jefferson var. Kendisi bize ifade etti. 'Elimden geldiğince katkım olacak ama ayrılmak istiyorum' demişti. Bütün kalbiyle beyniyle her şeyiyle Trabzonspor'u yaşayan oyuncuya ihtiyacımız var'' yanıtını verdi.

Hatalar oyunu Erman TOROĞLU

MAÇIN birinci devresinde Trabzonspor içeriden vuruldu, hem de takım kaptanıyla... Hüseyin yaptığı inanılmaz hatalarla maçı 3-2'ye getirdi. Aslında ilk yarı izlediğimiz 5 golün, takımlar 2'sini attı, 3'ünü yediler. Atılanlar Deivid'inki ile Ceyhun'unkiydi.

Zeka kazandı Can BARTU

BÖYLE zevkli bir maç oynanmadı. İlk 35 dakikada kalelerde 5 gol vardı. Karşılaşma boyunca Trabzonspor'un büyük baskısı vardı. Bordo mavili futbolcular girdikleri her ikili mücadeleden galip çıktılar.

Güzel bir gece Altan TANRIKULU

SAHADA öylesine istekli, arzulu, yetenekli yıldız var ki bırakın yağmur gibi gelen golleri, her atak, her paslaşma tribünleri ayağa kaldırıyor..

FENERBAHÇE KADIKÖY'DE YENİLMEZLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor'u 3-2 yenen Fenerbahçe, sahasındaki yenilmezliğini sürdürdü. 

Sarı-lacivertliler bu akşamla birlikte, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda üst üste yaptığı son 32. resmi maçında yenilgi yüzü görmedi. 

Kadıköy'deki son yenilgisini Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor'a (1-0) karşı alan Fenerbahçe, bu maçın ardından sahasında çıktığı 20'si lig, 7'si Avrupa kupası ve 5'i de Fortis Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 32 maçta 23 galibiyet, 9 beraberlik elde etti. 

Fenerbahçe, 12. haftada deplasmanda Kayserispor mağlubiyetinin (2-1) ardından ligde üst üste 5. maçından da galibiyetle ayrıldı. 

Turkcell Süper Lig'deki derbi maçlarda bu sezon Kadıköy'de Beşiktaş'ı 2-1, Galatasaray'ı da 2-0'lık skorlarla mağlup eden Fenerbahçe, zorlu Trabzonspor maçından da 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. 

Fenerbahçeli taraftarlar takımlarının zorlu mücadelede 3-2'lik galibiyetiyle, sezonun ilk yarısının son maçında statta büyük bir sevinç yaşadı.

SEMİH, KRALLIKTA GÖKDENİZ'İ YAKALADI

Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, 2007-2008 sezonu gol krallığı yarışında 10 golle önde olan Gökdeniz'i yakaladı. 

Trabzonspor maçı öncesi 9 golü bulunan Semih, 17. dakikada fileleri havalandırarak gol sayısını 10'a çıkardı ve zirveye ortak oldu.

İLK YARIDA GOL YAĞMURU

 

 

 

 

 

 

 


Tempolu bir mücadeleye sahne olan Fenerbahçe-Trabzonspor maçında, ilk yarıda adeta yağmur gibi gelen gollerle 5 kez fileler havalandı. 

Deivid ile 4. dakikada 1-0, Semih ile 17. dakikada 2-0 öne geçen Fenerbahçe, 21. dakikada Ceyhun'un golüne engel olamadı. 

Maçın 32. dakikasında Fenerbahçe'de Alex'in takımını 3-1 öne geçiren golüne, Trabzonspor 34. dakikada Ceyhun ile yanıt verdi. 

İki ekibin de savunma hatalarının ön plana çıktığı ilk yarı, atılan 5 golle adeta gol düellosuna dönüşürken, sarı-lacivertliler attığı 3 golle ilk yarıyı 3-2 önde tamamladı.

YENGEÇ DANSI DEVAM ETTİ

Fenerbahçeli futbolcular, ilk kez Galatasaray derbisinde yaptıkları ve ''Yengeç Dansı'' olarak isimlendirdikleri dansı, Trabzonspor'a attıkları ilk golden sonra da yaptı. 

Deivid'in henüz maçın 4. dakikasında meşin yuvarlağı filelere göndermesinin ardından, bu futbolcuya eşlik eden bazı oyuncular saha kenarında gol sevincini dans ederek yaşadı.

TRABZONSPOR'DA HÜSEYİN VE SERKAN, FENERBAHÇE'DE SELÇUK CEZALI

Trabzonsporlu futbolcular Hüseyin ve Serkan ile Fenerbahçeli futbolcu Selçuk bu akşam gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. 

Karşılaşmanın 15. dakikasında sarı kart gören Hüseyin ve 26. dakikasında sarı kart gören Serkan, ligde ikinci yarının ilk maçında Sivasspor karşısında forma giyemeyecekler. 

Fenerbahçeli futbolcu Selçuk ise ikinci yarının ilk maçı olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında takımdaki yerini alamayacak.

ALEX 45 DAKİKA DAYANABİLDİ

Fenerbahçe'de, sol adalesinde sakatlığı bulunan Alex, Trabzonspor maçının ilk 45 dakikasında sahada kalabildi.
Dün akşamki antrenmanda sakatlandığı öğrenilen Brezilyalı futbolcu, maçın ilk yarısının son dakikasında yerini Ali'ye bıraktı.

CEYHUN'DAN ESKİ TAKIMINA 2 GOL

Trabzonsporlu Ceyhun Eriş, ligde 2 sezon formasını giydiği Fenerbahçe'ye bu akşamki mücadelede 2 gol attı. 

2001-2002 ve 2002-2003 sezonlarında sarı-lacivertli formayı giyen Ceyhun, eski takımının filelerini iki kez havalandırdı. 

Öte yandan, ikinci yarıda 50. dakikada bir pozisyonda Selçuk ile mücadelesinde yerde kalan Serkan'ı, tribünler abartılı davrandığı gerekçesiyle yuhaladı.

TRABZONSPOR, DEPLASMANDA GALİBİYETİ UNUTTU 

Fenerbahçe karşısında deplasmanda yaptığı maçlarda son yıllarda oldukça zorlanan Trabzonspor yine galibiyetten uzak kaldı. 

Bordo-mavili ekip, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı son 17 maçta yalnızca 1 kez galip gelebildi. 

20 Mart 1993 tarihinde Kadıköy'de yapılan lig maçında rakibini 1-0 yenen Trabzonspor, bu tarihten sonra Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 15 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 jübile maçı olmak üzere toplam 17 karşılaşmadan 12'sini yitirdi, 4'ünde berabere kaldı, yalnızca 23 Ağustos 1997'de yapılan lig maçını 3-1'lik skorla kazanabildi. 

Bordo-mavili ekip, bu süre içinde kalesinde 37 gol görürken, rakip fileleri 21 kez havalandırdı. Fenerbahçe, aynı sürede Trabzonspor ile yaptığı 17 maçta da gol attı.

-KARTLAR HAVADA UÇUŞTU-

Zaman zaman oldukça sert geçen Fenerbahçe-Trabzonspor maçında kartlar adeta havada uçuştu. 

Maçın hakemi Bülent Yıldırım, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan 5'er futbolcuya sarı kart gösterdi.

''APPIAH VE KEZMAN İÇİN BİR TEKLİF OLMADI''

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Trabzonspor karşısında bu sezon ligdeki en zor iç saha maçlarını oynadıklarını belirterek, ''Futbol şansı yanımızdaydı, ortada olan maçı kazandık'' dedi. 

Mosturoğlu, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un skor olarak geriye düştükten sonra çok baskılı oynadığını dile getirerek, ''Futbol şansı yanımızdaydı. Ortada olan maçı kazandık. Trabzonspor'u da tebrik ediyorum. Seyri güzel bir maç oldu. Bizim oyuncularımız da canla başla mücadele etti'' dedi. 

Transfer çalışmalarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Mosturoğlu, ''Şu an kadro takviyesiyle ilgili bir çalışmamız yok. Teknik heyetten talep gelmesi lazım. Şu an gelmedi. Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemli, burada ilerlemek için gereken her şeyi yaparız'' diye konuştu. 

İç transfer görüşmelerinin sürdüğünü anlatan asbaşkan Mosturoğlu, devre arasında iç transferin tamamlanabileceğini kaydetti.

APPIAH VE KEZMAN İÇİN TEKLİF YOK

Şekip Mosturoğlu, bir soru üzerine Appiah ve Kezman ile ilgili kendilerine herhangi bir teklif gelmediğini söyledi. 

Futbolculardan da böyle bir talep gelmediğini belirten Mosturoğlu, kendileri için şu an Appiah'ın sağlık durumunun önemli olduğunu ifade etti. 

Şekip Mosturoğlu, Aurelio ve Semih'e taliplilerin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, ''Biz kadromuzu korumayı istiyoruz. Şu an için bizim satmayı düşündüğümüz oyuncu yok'' şeklinde konuştu. 

Zico ile olan sözleşmenin sezon sonu bittiğinin kaydedilmesi üzerine Mosturoğlu, ''Şu an görüşme yok ama ilerleyen günlerde olabilir'' ifadesini kullandı.

''İLK YARIDA EN FAYDALI AKTÖR TARAFTARIMIZDI''

Fenerbahçe taraftarlarının ilk yarıda çok güzel sınav verdiğini belirtenMosturoğlu, 12. adamın, nasıl performans ortaya koyabileceğini dosta düşmana gösterdiğini dile getirdi. 

Şekip Mosturoğlu, taraftarların maçlarda tamamen futbola ilişkin tezahüratlar yaptığını kaydederek, ''İlk yarının en faydalı aktörü bizim açımızdan taraftarımızdı'' dedi.

TRABZONSPORLU TARAFTARLARA ÇAY SERVİSİ

Maçtan sonra Fenerbahçeli taraftarların stadı boşaltmasının ardından yerlerinde bekletilen Trabzonsporlu taraftarlara, sarı-lacivertli kulüp jest yaptı. 

Fenerbahçe Kulübü, soğuk havada bekleyen konuk ekip taraftarlarına çay ikramında bulundu.

 

...
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2007 Pazar 00:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?