2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Macaristan'da Trabzon rüzgarı

Macaristan’ın Zigetvar şehrinde her yıl geleneksel olarak kutlanan Zirinyi-Kanuni bayramı etkinliklerine Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun Başkanlığında, Trabzon Milletvekili Şevket Arz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Eren, Belediye Meclis üyeleri ile 15 kişilik mehter ve folklor ekibi katıldı..

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Zigetvar Belediye Başkanı Paizs Jozsef’i makamında ziyaret ederek, kendi ismi yazılı 61 numaralı Bordo Mavi forma ile rozet hediye etti.

Zigetvar’ın diğer kardeş şehirlerinin de davet edildiği törenlerde Trabzon Belediyesi mehter takımı dört gün boyunca şehrin muhtelif yerlerinde konserler vererek büyük ilgi gördü. Başkan Canalioğlu ile beraberindeki Trabzon ekibi Zigetvar meydanında kemençe ve davul zurna eşliğinde bol bol horon oynadılar. Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile milletvekili Şevket Arz, Törenin yapıldığı 12 Eylül de Kanuni’nin mezarı ve Kanuni- Zirinyi anıtlarına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular. Bu arada Başkan Canalioğlu ile Milletvekili Arz, Trabzon’dan getirilen toprağı Kanuni’nin mezarına döktüler.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Zigetvar dönüşünde yaptığı açıklamada, ziyaretle Kanuni Sultan Süleyman’ın doğum yeri olan Trabzon ile öldüğü yer olan Zigetvar arasındaki tarihi ve kültürel bağların daha da güçlendirildiğini belirterek, "Zigetvar’da bulunduğumuz süre içerisinde Macaristan halkı tarafından büyük ilgi gördük. Ekibimizin gösterileri Macarlar tarafından ilgiyle izlendi. Bu tür ilişkilerle iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri daha da gelişecektir. Burada bulunduğumuz süre içerisinde iki ülke adına çok güzel anılarımız oldu. Trabzon’umuzu en iyi şekilde temsil ederek 4 bin dolayında broşür dağıtıp tanıtımını gerçekleştirdik." dedi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 13:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?