2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Maden ocağı mezarı oldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Ömer Gündüz, Gümüşhane’de bulunan eski bir gümüş madeni galerisinde doktora tezini hazırlamak için araştırma yaparken kükürt gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Gümüşhane eski şehir merkezi olarak bilinen Süleymaniye Mahallesi’nde eski bir gümüş madeni galerisine bugün Canpolat Hatko, Osman Albayrak ve Salih Tuğrul isimli aynı bölümdeki öğrenci arkadaşları ile birlikte giden Jeoloji Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Ömer Gündüz, araştırmasını yaptıktan sonra son bir dehlize bakmak istedi. Dehlize girdiği sırada içeride bulunan yoğun gazdan fenalaşan Gündüz, arkasından gelen öğrencilere gelmemeleri uyarısında bulundu. Bayılarak yere düşen Gündüz, burada yoğun kükürt gazından zehirlenerek hayatını kaybederken, diğer 3 öğrenci birbirlerine yardım ederek madenden çıkmayı başardı. Olay yerine kurtarma ekipleri çağrılırken, gündüzün cesedi oksijen tüpü ile madene giren ekipler tarafından çıkartılarak Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Öğrenciler ise aynı hastanede tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Gündüz’ün cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, yapılan otopsi sonrasında cesedi yakınlarına teslim edildi. Ömer Gündüz’ün doktora tezini teslim ettikten sonra Niğde Üniversitesi kadrosunda akademik hayata adım atmayı düşündüğü öğrenildi.

TRABZON (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 10:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onur demirörs IP: 85.106.185.xxx Tarih : 4.09.2008 00:52:26

çok ama çok değerli arkadaşıma allahtan rahmet diler mekanı cennet olsun. o bir melekti.o bir güzellikti. seni çok sevdiğimi ve her zaman fatihalarla andığımı unutma kardeşim