3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Mahalle sakinlerini dinledi

Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, beraberinde şube müdürleriyle birlikte Çömlekçi Mahallesi'ne giderek burada mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Mahalle sakinleri, Müdür Altay'a mahallelerinde bavul ticareti adı altında ikamet eden bazı yabancı uyruklu bayanların fuhuş yaptıkları yönünde şikayetlerini dile getirirken, bu durumdan son derece rahatsız olduklarını belirttiler. 

Trafik meselesi yönünden de rahatsızlıklarını dile getiren mahalle sakinleri, özellikle araç parkı konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirtirken, konunun çözümü için müdür Altay'dan yardım istedi. Müdür Altay, yaşanan olumsuzlukları çözme noktasında polis olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirtirken, özellikle geceleyin mahalle arasında fuhuş yönünde mahalle sakinlerini rahatsız eden bağırtı, gürültü işini kesin olarak ortadan kaldıracaklarını söyledi. 

Polisin sorunları çözme noktasında her zaman vatandaşın desteğine de ihtiyacı olduğunu kaydederek Müdür Altay, "Kimlik bildirme kanunu gereğini vatandaş olarak hepimiz eksiksiz yapmak zorundayız. Kim nerede oturuyor, kim kime evini kiraya veriyorsa onunla ilgili kesinlikle mahalle muhtarına bildirimde bulunmak zorunda. Muhtar da bu bildirimle ilgili kendisine bağlı polis merkeziyle irtibata geçmek suretiyle, bu kişilerin aranıp aranmadığı, kaçak olup olmadığı hakkında 1 dakikada tespit yaparız. Merkezi sistemden polis takibinin sağlanması suretiyle kötü ve aranan kişilerin, Türkiye'ye girişi yasak kişilerin, girmesine mani olunması, ya da bir şekilde Türkiye'ye girmeyi başarmış kişiler var ise onların yaptığı kayıtları polisin kontrol etmesi suretiyle yakalanarak hudut dışı edilmesini sağlamak mümkün. Yakalanıp sınır dışı edilenlerin sonradan da giriş yapmaları da mümkün olabiliyor. Bu kişiler ülkelerine geri döndüğünde farklı isim ve soyadı ile başka bir pasaport çıkartıp tekrar geliyor. Oralarda nasıl bir devlet düzeni varsa, nasıl bir kanun düzeni varsa, bilmiyoruz. Sonuçta o kişi, o bayan, o memleketin kanunlarında geçerli olan bir pasaportla tekrar ülkemize geliyor. Bunda bizim görevlilerimizin bir kusuru, bir kabahatı yok. Fuhuş meselesi alabildiğine sürüyor. Özellikle gece geç saatlerde sokak aralarında yaşanan bu olumsuzluklarla kesin mücadele edeceğiz. Bu işin arkasında kim ya da kimler varsa mutlaka o kişileri etkisiz hale getireceğiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 01:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?