4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Mahallelinin baz istasyonu isyanı

Trabzon'da, bir apartmana özel bir GSM şirketi tarafından kurulmak istenen baz istasyonu, mahalle halkının tepkisi ve direnişi üzerine başarısızlıkla sonuçlandı.

Soğuksu Mahallesi Atılım sokağında bir apartmana özel bir GSM şirketi tarafından bir buçuk ay önce baz istasyonu kurulmak istendi.

Ancak mahalle halkının izin vermemesi üzerine kurulamayan baz istasyonu daha sonra yapılan girişimin de aynı tepkiyle karşılaşılması üzerine kurulamadı. Baz istasyonunu kurmak için bugün Trabzon Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri nezaretinde üçüncü kez Atılım sokak üzerindeki apartmana gelen şirket görevlileri, yine mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Baz istasyonunun kurulacağı apartmanın girişini kapatan çoğu kadınlardan oluşan mahalle sakinleri, şirket temsilcilerini apartmana yaklaştırmadı. Evlerin balkon ve camlarına baz istasyonuna karşı çıkan pankartlar asılırken, bazı kadınlar da bu durumu ellerindeki oklava ve kepçelerle üzerine baz istasyonunun kurulacağı apartmanın sahibinin karikatürünü yapıştırdıkları tepsiye vurarak protesto etti. Mahalle sakinleri sağlıklarına zarar verecek baz istasyonunu hiçbir şekilde mahallelerinde istemediklerini ve buna izin vermeyeceklerini bildirdi.

Öfkeli vatandaşları yatıştırmak isteyen Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Bakış'ın uzun süreli ikna çabaları da sonuç vermedi. Mahalle Muhtarı Bekir Aktürk ise şirket yetkilileriyle yaptığı görüşmede, baz istasyonunun kurulmasına dair kararla ilgili yürütmeyi durdurma kararı alacaklarını ve buna izin vermeyeceklerini söyledi. Aktürk, şirket yetkililerine baz istasyonunun insanlara zarar vermeyecek bir yere kurulması konusunda yardımcı olacaklarını ifade etti. İstasyonu kurmak üzere mahalleye gelen şirket temsilcileri de, yaptıkları görüşmeler neticesinde istasyonun kuruluşunu erteleyerek mahalleden ayrıldı.

Mahalle sakinlerinden Aslan Balta, sağlık hakkının temel insan haklarından olduğunu belirterek mahalle sakinlerinin de bunun bilincinde olarak tepki gösterdiğini söyledi. Eylemin organize olmadığını ve tamamen insanların duyarlılığının bir sonucu olduğunu dile getiren Balta, şöyle konuştu: "Bu işlemleri yapan insanlar artık şunu görsün. İnsanımız kendi sağlığının korunması konusunda artık bilinçlenmiştir ve buna zarar veren girişimlere de karşı çıkmaktadır."

Öte yandan 50'ye yakın polisin hazır bulunduğu mahalledeki gerilim, GSM şirketi temsilcilerinin mahalleden ayrılmasıyla sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?