1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Mahkeme sonrası 'TAYAD' şov

Trabzon Kahramanmaraş Caddesi’nde, 6 Nisan 2005 tarihinde TAYAD adına bildiri dağıtırken, "Bayrak yakıyorlar" söylentisi üzerine linç edilmek istenen ve daha sonra haklarında ’Görevli memura hakaret, müessir fiil, izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak’ suçlarından Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan 5 TAYAD’lı gencin yargılanmasına başlandı.

Sabah saatlerinde Trabzon Adliyesi’ne gelen Çetin Güven (27), Zeynep Erduğrul (25), Emre Bakır (27), İhsan Özdil (22) ve Nurgül Acar (20) isimli 5 gence İstanbul’dan gelen TAYAD üyeleri destek verdi. Yaklaşık 40 kişilik grup, adliyeye giren gençlerle bir süre sohbet ettikten sonra adliye binasına girerek duruşmaya katıldı.

Duruşmada verdikleri ifadelerde suçlamaları kabul etmeyen TAYAD’lı gençler, olayları polisin provake ettiği iddiasında bulunarak, polislerden ve kendilerine saldıranlardan şikayetçi olduklarını belirtti.

Gençleri savunan 9 avukat, olayda çekilen görüntüler, televizyon altyazıları, polisin telsiz kayıtları ve ilgili polislerin telefon kayıtlarının dinlenmesi talebinde bulundu.

Mahkeme başkanı, RTÜK aracılığıyla ulusal ve yerel kanallarda çıkan haber görüntülerinin mahkemeye gönderilmesini talep ederken, telsiz ve telefon kayıtlarının talebini ise reddetti. Dinlenmeyen tanıkların tekrar dinlenmesi için duruşma 9 Eylül 2005 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası Trabzon Adliyesi önünde TAYAD Marmara Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Bülent Solgun bir açıklama yaptı. Solgun, bildiri dağıtmanın demokratik bir hak olduğunu ve suç olmadığını belirterek, "Buna rağmen gözaltına alınan ve tutuklanan biz olduk. Trabzon’da o gün bildiri dağıtan 5 arkadaşımız gözaltına alınıp tutuklandı. 4.5 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyorlar. Saldıran 10 kişi ise 6 aya kadar hapis istemiyle haklarında dava açıldı. Herşeye rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz. Hapishanelerde neler yaşandığını ve tecrit gerçeğini haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

Grup daha sonra otobüse binerek İstanbul’a gitmek üzere Trabzon’dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 14:32:42
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 15:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?