2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Mahkemelik kavgada karar çıktı

Yaklaşık iki buçuk yıl önce Trabzon Vali Yardımcısı Ali Bezirgan’ın makamında Çarşıbaşı İlçesi Özel İdare Müdürü Ertuğrul Ataman ile yaptığı kavga nedeniyle açılan dava bugün karara bağlandı.

Trabzon Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müşteki sanık konumundaki Ertuğrul Ataman ve Ali Bezirgan hakkında yaklaşık 2 yıl önce "Görevli Memura Hakaret ve Müessir Fiil" suçundan dava açılmıştı. Yapılan duruşmaya müşteki sanıklar Ataman ve Bezirgan katılmadı.

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, "Müşteki sanıkların Trabzon Özel İdare Lojmanları’nda altlı üstlü oturdukları ve olay günü müşteki sanık Ali Bezirgan’ın Trabzon Vali Yardımcılığı görevini ifa ettiği bir sırada, diğer müşteki sanık Ertuğrul Ataman’ın makamına gelerek kendisini oturdukları lojmanda gürültü yapmamaları konusunda uyardığı, bu sırada Ertuğrul Ataman’ın, Ali Bezirgan’a tehdit ve hakarette bulunarak Bezirgan’ı 15 gün iş gücünden yoksun kalacak şekilde yaraladığı, müşteki sanık Bezirgan’ın da kendisini korumak amacıyla Ataman’a saldırdığı tanık ifadelerinden anlaşıldı. Ataman’ın eylemine uyan TCK’nın 266/3, 267, 269, 271, 456/1 maddeleri gereğince cezalandırmasına, Ali Bezrgan’ın ise üzerine atılı suçu işlediğine dair kanıt elde edilemediğinden, isnat edilen suçun unsurlarının oluşmadığından dolayı beraatına karar verilmesini istedi.

Duruşma hakimi daha sonra kararını açıklarken, Ali Bezirgan’ın üzerine atılı suçları işlediğine dair kesin ve tam inandırıcı delil bulunamadığından bu suçlardan ayrı ayrı beraatına karar verirken, Ertuğrul Ataman’ın ise müşteki sanık Ali Bezirgan’ı darp etmek suçu, görevli memura cebir, şiddet, tehdit ve hakaret suçlarından önce 15 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ardından da bu cezayı, sanığın ilk kez suç işlemesi ve duruşmadaki halini göz önüne alarak 2 milyar 586 milyon lira para cezasına çevirdi.

trabzon
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 17:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?