30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Makedonya fahri konsolosluk açacak

Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Melpomeni Korneti, Trabzon'a fahri konsolosluk açmak istediklerini belirterek bu anlamda destek beklediklerini söyledi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan’ı makamında ziyaret eden Makedonya Büyükelçisi Melpomeni Korneti, Trabzon'da olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek "Trabzon'a fahri bir konsolosluk açmak istiyoruz. Makedonya nüfusunun yüzde 4'nü oluşturan ve orjinine baktığınız zaman Türkiye'de yaşayan 3 milyon Türk'ün Makedonya orjinli olduğunu düşünürsem bunun çok faydalı olacağını ve bu sayede kültürel olarak, eğitim alanında gelişmeler sağlayabiliriz" dedi.

Trabzon ile Makedonya arasında kardeşlik köprüsü kurmak istediklerini belirten Korneti, "Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi’nin evi bizim orada bulunmaktadır. Orayı onararak ziyarete açmak istiyoruz. Böylece Türkiye'deki insanların Makedonya'yı ziyaret etmeleri için bir nedenleri olacaktır" şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise Trabzon'un tarihi ve kültürü ile önemli bir kent olduğunu kaydederek “Makedonya'nın ilimizde fahri konsolosluk açacak olması çok isabetli bir karardır. İlişkilerimizin daha da kuvvetleneceğini daha da gelişeceğini görüyorum. Böyle bir karar verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Burada görev yapacak olan konsolosa her zaman destek olacağız ve onu sahipleneceğiz. Türkiye ve Makedonya ilişkilerinin gelişmesi için buradan katkı vereceğimizi belirterek isterim. Cumhuriyetin ilk yıllarında Trabzon'da 10 yakın konsolosluk vardı. Şimdi de bir çok önemli ülkemizin konsoloslukları bulunmaktadır. Makedonya'nın bu havzaya katılmasından dolayı memnuniyetimi ifade etmek isterim" diye konuştu.

Vali Okutan, ziyaretinin anısına konuk büyükelçiye çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 16:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?