4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Marcelinho'dan ilk açıklama

Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Marcelinho, Trabzonspor'da hiçbir sorun yaşamadığını belirterek, "Şu ana kadar hem kulüpte, hem şehirde, hem de taraftarlar bazında olsun hiçbir sorun yaşamadım. Burada çok mutluyum. Tek eksik olan galibiyetler. Umarım ben de gollerime başlarım, galibiyetlerde gelir" dedi. 

Trabzonspor'a transferi sonrasında ilk basın toplantısını düzenleyen Marcelinho, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nnde basın mensupları ile biraraya geldi. Taraftarların sıcakkanlı olduğunu ve kendisine çok destek olduğunu belirten Marcelinho, "Son maçta istediklerimizi yapamadık. Ancak bütün oyuncular sahada elinden geleni yapıyor. Umarım bundan sonra da galibiyetler gelecek. Şuana kadar hem kulüpte, hem şehirde, hem de taraftarlar bazında olsun hiçbir sorun yaşamadım. Burada çok mutluyum. Tek eksik olan galibiyetler. Umarım ben gollerime başlarım, galibiyetler de gelir. Benim için gol demek çok önemli. Ortasaha oyuncusuyum, hücuma yönelik oynuyorum. Gol atamadığınız zaman çok sinirlenebiliyorsunuz. Umarım gollerime başlarım. Bunu bende çok istiyorum" diye konuştu.
Aurelio'nun Türk vatandaşı olması ve Türk Milli Takımı'nda oynaması ile ilgili soruları da cevaplayan Marcelinho, "Bence çok normal. Aurelio uzun yıllardır Türkiye'de. Burada çok mutlu. Bende onun durumunda olsam, neden olmasın. Çünkü bunun örnekleri dünyanın her yerinde var. Ama önemli olan diğer Türk oyuncuların bunu nasıl karşıladığı. Aurelio çok iyi bir oyuncu. Milli Takım'a da faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Herta Berlin'deki disiplinsiz hareketlerinin basında gündeme gelmesi ile ilgili olarak ise Marcelinho, "Bunlar çok yanlış şeyler. Kesinlikle doğru değil. Her oyuncunun hatası olabilir. 31 yaşındayım. Olgun bir insanım. İnsan saha içinde profeyonel olduğu gibi saha dışında da profesyonel olmalı. Benim en büyük hedefim burada başarılı olmak. Herta Berlin'de Almanya'da yılın futbolcusu seçildim, orada yakaladığım başarıları burada yakalamak istiyorum. Hatta bunun önüne de geçmek istiyorum. Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak istiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Başarılı olduğu ve ürettiği sürece futbol oynamaya devam edeceğini kaydeden Marcelinho, İspanya, İtalya, İngiltere ligi değilde neden Türkiye'yi tercih ettiği sorusu üzerine ise "Öncelikle sezon sonunda oyunculara teklifler gelir. Ben de kendim için iyi olanı seçtim. İtalya ve İspanya'da oynamayı hiç düşünmedim. Türkiye'de oynayan Brezilyalı oyunculardan Türk futbolu hakkında bilgi aldım. Çok kaliteli bir lig olduğunu biliyorum. Buraya gelmemde oyuncuların da katkısı oldu" cevabını verdi. 

Marcelinho, taraftarların Fatih Tekke tezahüratlarının oyuncular üzerinde baskı kurup kurmadığı ile ilgili olarak ise "Taraftarların haklı olduğu durumlar var. Çünkü onlar galibiyet istiyorlar. Fatih Tekke önemli bir golcü. Gitmesi üzücü ama bu takımda oynayan 11 oyuncu var. Onlar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Uzun süre resmi maç oynamadım. Tam ritmimde değilim. İyi bir ekibimiz var. Tek eksiğimiz galibiyet. O da geldiği zaman herşey çok iyi olacak. Sezon öncesi Herta Berlin'de 10 gün hazırlık kampına geç katıldım. Bu benim hatam ama yavaş yavaş eski ritmime yaklaşıyorum" dedi. 

Şampiyonluk şanslarının diğer takımlarla eşit olduğunu da belirten Marcelinho "Bizde de iyi oyuncular var. Belki o kulüpler bizden daha çok yatırım yapıyor olabilirler. Ama sahaya çıktığınız zaman mücadele etmeden olmaz" diye konuştu. Marcelinho, basının ilgi odağı olan kolundaki dövmeler için ise sol kolundaki dövmenin barış, mutluluk, sevgi ve dostluk anlamına geldiğini, diğer dövmelerin ise ailesinin fertlerini sembolize ettiğini söyledi. 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 17:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?