30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Memleketinde umutlu konuştu

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Tek başına iktidar olmanın da verdiği avantajla, özellikle 22 dönemdir büyüyen bir Türkiye var” dedi.

Bakan Özak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen “Trabzon Ekonomisinin Geliştirilmesi, Mevcut Sorunların ve Çözüm Önerilerinin Tespiti” konulu değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, bu tür toplantıların kendilerine çalışma azmi ve şevki verdiğini, sorumluluk yüklediğini belirtti.

Trabzon'un, İstanbul'un küçültülmüş bir kesiti olduğunu ifade eden Özak, “Trabzon, gerek kültür ve sanat anlamında gerek yönetim anlayışı olarak sorunları ve ihtiyaçları fazla olan bir şehir. Vizyonu da geniş olan Trabzon'un her dönemde atak olması, sağlıkta, eğitimde, sporda, turizmde, ticarette öne çıkması gerekiyor. Bunun bilincindeyiz” diye konuştu.

Özak, 2002 yılından itibaren bütçe dengeleri ve disiplinini korumak şartıyla yatırımları rasyonel şekilde planlama ve yapma anlayışının ortaya çıktığını anlatarak, şöyle devam etti: “Bitiremeyeceğimiz yatırımlara hiç başlamadık. Öncelikleri tespit ettik. Yatırımları buna göre yapmaya ve bitirmeye çalıştık. Yerel yönetimlerle ilişkilerimizi iyileştirerek, onlara eşit durup adil olarak bir şeyler yapmaya çalıştık. Uluslararası yatırıma daha fazla destek verdik. Türkiye'yi bir cazibe merkezi haline getirmeye çalıştık. Tüm bunlarla, tek başına iktidar olmanın da verdiği avantajla, özellikle 22 dönemdir büyüyen bir Türkiye var. Türk insanı daha iyi şeylere layık.”

Konuşmasında, Türkiye'nin sosyal güvenliğe önemli miktarda para harcadığına da dikkat çeken Özak, “Çok büyük miktarda faiz ödeniyor. Vergiyi asgariye indirerek yatırımcıların ve girişimcilerin yatırım yapmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu indirimler bazı alanlarda yüzde 33'lerden yüzde 20'lere kadar düştü” dedi.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantıya, Özak'ın yanı sıra Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sanayi kuruluşu temsilcileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 18:30:10
Güncelleme :3 Kasım 2007 Cumartesi 19:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?