5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Memurlar hükümeti uyardı

MEMURLAR MEYDANLARA İNDİ

Trabzon'da memurlar hükümetin ücret politikasını eleştirerek 1 günlük iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemine gitti.

Konuyla ilgili üç ayrı sendika kuruluşu Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yaparken, kalabalık grup ellerindeki dövizler eşliğinde sık sık slogan atarak hükümetin tutumunu eleştirdi.

Sabah saatlerinde Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu üyesi memurlar valilik önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptılar. Burada hükümetin uyguladığı ücret politikasını sert bir dille eleştiren Kamu Sen İl Temsilcisi Coşkun Dilber, toplu sözleşmeli grevli sendikal hak mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Kamu Sen çalışanları daha sonra ellerinde dövizler eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürürken, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyeleri de Atapark mevkiinden Atatürk Alanı'na kadar yürüyerek Kamu Sen çalışanlarına destek verdi.

Atatürk Anıtı önünde ilk basın açıklamasını yapan Kamu Sen İl Temsilcisi Coşkun Dilber, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004 yılında "Size grev ve toplu sözleşme hakkı vereceğiz daha ne istiyorsunuz" sözünü tutmadığını ifade ederek, "Yaklaşık 1 ay önce, 25 Kasım'da Türkiye Kamu Sen olarak iş bırakma eylemi gerçekleştireceğimize dair kararımızı açıklamıştık. Siyasi irade verdiği sözü tutmamış, attığı imzaların arkasında durmamıştır. İktidarda olduğu dönem boyunca kamu görevlilerinin kazanılmış haklarını gerilemek, yeni haklar vermemek için mücadele etmiştir. Seçim meydanlarındaki vaatlerini unutmuşlardır. Bizleri eylemlilik sürecine götüren neden işte budur. Anayasa ve uluslararası sözleşmelerin gereklerini yerine getirmemiş, sayın başbakanın 2004 yılında ‘size grev ve toplu sözleşme hakkı vereceğiz daha ne istiyorsunuz?’ sözü tutulmamıştır" dedi.

Daha sonra KESK dönem sözcüsü Recep Gülay'da yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin her yerinde hizmet üretiminden gelen güçlerini kullandıklarını belirterek "Bugün Türkiye'de eğitim verilmiyor, temel ulaşım hizmetleri verilmiyor, acil durumlar dışında sağlık hizmeti verilmiyor. Bugün kamu emekçileri yıllardır birikmiş sorunların karşısında hala emekçileri görmeyen, onları sefalete iten, ülkeyi krizden krize sürükleyen neo-liberal politikalara karşı seslerini bir kez daha yükseltiyor. Buradan talebimiz karşısında bir duyarlılık abidesi gibi duran siyasi iktidara sesleniyoruz. 25 Kasım grevine ülkeyi getiren sizsiniz. AK Parti iktidarı 25 Kasım grevini iyi değerlendirmelidir. İktidar emekçilerin bu uyarısını da dikkate almaz, hak gasplarına devam eder, sermaye yanlısı politikalarda inat edecek olursa bilmelidir ki emekçiler için daha geniş ve kapsamlı bir mücadele dönemini başlatacaktır" diye konuştu.

Son olarak Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikası Konfederasyonu (Birleşik Kamu İş) adına açıklama yapan Mehmet Akıncı'da yapılan görüşmelerde kamu çalışanlarının beklentileri karşılanmadığını kaydederek "Kamu çalışanlarının ücret artışları günün gerçeklerinden uzak kalmış, ekonomik ve sosyal haklarda ciddi kayıplar yaşanmıştır" şeklinde konuştu.

Ellerinde dövizler eşliğinde sık sık hükümet aleyhine slogan atan kalabalık grup basın açıklamasının ardından alanda davul zurna eşliğinde horon oynadı. Polis basın açıklaması sırasında geniş güvenlik tedbirleri alırken, memurlar hükümete kırmızı kart gösterdi.

MEMURLAR MEYDANLARA İNDİ
MEMURLAR MEYDANLARA İNDİ
MEMURLAR MEYDANLARA İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 14:56:04
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 17:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?