30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Meşaleyi Güneş yakacak

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2-8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 1. Karadeniz Spor Oyunları'nın meşalesini Trabzonlu teknik adam Şenol Güneş'in yakacağını söyledi.

2-8 Temmuz tarihleri arasında Trabzon, Rize ve Giresun'da yapılacak 1. Karadeniz Spor Oyunları'nın hazırlıkları için Trabzon'da bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. 1. Karadeniz Oyunları'nın gelecek hafta başında başlayacağını belirten Atalay, bir hafta sürecek oyunların 2011 yılında Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Yaz Festivali için çok güzel tat ve heyecan bırakacağına inandığını kaydetti.

Atalay, oyunların başarılı geçmesi için çok güçlü bir ekiple çalışmaların yürütüldüğünü ve gerekli bütün hazırlıkların yapıldığını dile getirerek, bu süreçte Trabzon'un da çok sayıda spor tesisi kazandığını söyledi. 2011 Avrupa Gençlik Yaz Festivali için de 5 bin kişilik spor salonu yapılacağını belirten Atalay, "Bu salonun yapılacağı yerin belirlenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Gerekli izinlerden sonra yapımına başlayacağız. Ayrıca 2014 Dünya Voleybol Şampiyonası'na da adayız. Eğer almamız halinde bu şampiyonanın bir ayağını da Trabzon'da yapacağız" dedi.

Oyunlarda meşaleyi yakacak ve taşıyacak kişilerin de bu hafta sonunda kesin olarak belirleneceğini ifade eden Atalay, "Ev sahibi olduğunuz için meşaleyi yakacak ve taşıyacak sporcuları belirliyorsunuz. Bu daha çok eskiden emek vermiş, ülkenin gururu olan sporcular olabiliyor. 1996 Atalanta Olimpiyatları'nda meşaleyi Muhammet Ali yakmıştı. Meşaleyi yakmak daha çok eski sporcularla ilgili bir olay. Ancak bayrak taşıma, o günkü sporcu kafilesinde yer alan biri tarafından yapılabilir. Sporcu yeminini de müsabakalarda yarışacak sporcu yapacak. Biz, meşaleyi birkaç sporcuya taşıttıralım ve bir sporcuya yaktıralım istedik. Sanıyorum büyük ihtimalle meşaleyi yakacak kişi Şenol Güneş olacak. Ama meşaleyi saha içinde 6-8 sporcu birbirine devredecek" diye konuştu.

Son zamanlarda artan sabotaj eylemlerinin sporu kana bulamasını istemediklerini vurgulayan Atalay, şu ana kadar güvenlik güçlerinin gerekli çalışmaları yaptığını ve bundan sonra da en ufak sızmaya bile ihtimal vermeyecek şekilde her türlü çabayı harcayacaklarını söyledi.

"OYUNLARDA FAIR-PLAY DIŞINA ÇIKILMAMASINI İSTİYORUZ"
Karadeniz Oyunları'nda Ermenistan ve Yunanistan gibi ülkelerin de yer alacağını belirterek, fair-Play çağrısında bulunan Atalay, "Bu ülkelerin diğer ülkelerden bir farkı yok. Yunanistan ile her oylamada birlikte hareket ediyoruz. Atina Olimpiyatları ile bir dostluk köprüsü kurduk. Ermenistan da bizimle birlikte hareket ederek gençlik oyunlarında bize oy verdi. Seyircilerimizin onları da alkışlamasını ve Fair-Play dışına çıkılmamasını istiyoruz. Buraya gelenlerin çekinmemesini, endişe etmemesini, dönerken de 'Ne kadar misafirperver insanlar' diyerek buradan ayrılmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Atalay, toplantının sonunda milli atlet Süreyya Ayhan'ın son durumuyla ilgili sorulan bir soru üzerine, "Biz federasyonları özerkleştirdik. Hiçbir sporcunun direkt genel müdürlük olarak faaliyet ve programıyla ilgilenmeyiz ve ilgilenmeye niyetimiz yok. Ama destekliyoruz. Uzayda da kamp yapması gerekiyorsa o parayı bulur, yaptırırız. Atletizmde yeni sporcular yetiştiriyor. Türkiye problemleri aşmak için kişileri alternatifsizlikten çıkarmalı. Atletizmde de boksta da jimnastikte de böyle. Tabii ki bir Hamza Yerlikaya, Halil Mutlu kolay yetişmiyor. Biraz daha çaba harcarsanız yeni gençler yetiştirirsiniz. Atletizm de, sporun anası olduğu için büyük çalışmalarımız var. Türkiye'nin her yerine pistler yapıyoruz. İl müdürlüklerine atletizm kökenli müdürler atadık. Dünyanın her yerinde kazaya uğrayan, dopingle yakalanarak ceza alan, sakatlanan sporcular olmuştur. Bugün de oluyor. Bizde de olacaktır. Önemli olan bu hatalardan ders almak ve kısa sürede aklın bilimin gereğini yapmak. Biz sporcuların yüzde yüz bilime teslim olmasını istiyoruz. Hiçbir sporcu için geç değil. Kendine bakan 35 yaşında da madalya alabiliyor. Moral bozmadan çalışmak lazım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 15:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?