30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'Metal Fırtına 4-Turan' geliyor

'Metal Fırtına' kitabının yazarlarından Orkun Uçar, Trabzon'da öğrencilerle buluştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maliye Kulübü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Yazıcı anfisinde düzenlenen söyleşide öğrencilerle biraraya gelen yazar Orkun Uçar, kitabıyla ve Türkiye'de son yaşanan terör olayları ve yapılması muhtemel Kuzey Irak Operasyonu ile ilgili soruları cevaplandırdı. Yazar Burak Turna ile 2001 yılında yazmış oldukları 'Metal Fırtına' adlı bilim-kurgu romanının yabancı basındaki röpörtajından sonra Türk medyasının kendisine ilgi göstermeye başladığını kaydeden Orkun Uçar "Kurgudan öte gerçek yoktur" dedi.

Öğrencilere 'Metal Fırtına 4-Turan' adlı kitabın müjdesini de veren Orkun Uçar, kitaplarında yazdıklarının şimdiye kadar çıktığını bundan sonra söyleyecek olduklarının dikkate alınması gerektiğini belirtti. Kuzey Irak sınırına 'duvar' örülmesi ile sınırdan sızmaların önlenebileceğini iddia eden Uçar, bunun basit bir olay olmadığını söyledi.

Yazar Orkun Uçar, Türkiye'nin vizyonu olmayan bir ülke olduğunu da belirterek "Türkiye'yi parçalamak için planlar yapılıyor. Türkiye'nin bir vizyonu olsa kimse buna cesaret edemez ve bu planlar başarısızlıkla sonuçlanır" diye konuştu.

Öte yandan söyleşinin ardından yazar Orkun Uçar, kitaplarını öğrencilere imzalarken, okurları ile fotoğraf çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 18:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?