6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Meydan yarın açılıyor

TRABZON MEYDAN’INA KAVUŞUYOR

Trabzon Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Meydan Parkı yarın düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

Belediye Kent Tasarım Ofisi tarafından hazırlanan ve KTÜ ile meslek kuruluşlarının destek verdiği projeyi kısa sürede tamamlayan belediye, 17 Temmuz Pazar günü saat 18.30’da yapacağı açılışla görücüye çıkaracak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katılımının beklendiği açılışta daha önce yapılacağı açıklanan eğlence programı Diyarbakır’daki hain saldırıda 13 askerimizin şehit olması nedeniyle iptal edildi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un tarihine ve sosyal yaşamına uygun olarak yeniden düzenledikleri Meydan Parkı’nı Pazar günü hizmete sunacaklarını belirterek “2009 yerel seçimlerinden önce vatandaşlarımıza söz verdiğimiz en önemli projelerden biri olan Meydan Parkı’nı yeniden düzenleme çalışmalarını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 17 Temmuz Pazar günü saat 18.30’da açacağımız Meydan Parkı’nı Trabzon’un tarihine ve sosyal yaşamına uygun olarak yeniden düzenledik. Belediyemiz Kent Tasarım Ofisi tarafından hazırlanan ve KTÜ ile meslek kuruluşlarının destek verdiği projeyi kısa sürede tamamlayarak Avrupa’nın en güzel parlarından biri haline getirdiğimiz Meydan Parkı Trabzon’un yeni yaşam alanlarından biri oldu. Daha önce 5 bin metrekare alan sahip olan Meydan Parkı’nı yeni düzenlemeyle birlikte 14 bin metre kareye çıkardık. Çevre düzenlemesi, dinlenme alanları ışıklı havuzları ve ışıklandırmasıyla yeni Meydan Parkı’nın vatandaşlarımızın beğenisini kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yapım çalışmalarına başlarken, “ Meydan Parkı’nı 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesine yetiştireceğiz” şeklindeki sözlerini hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Yapımcı firma hava şartlarının elverişsiz olduğu durumlarda bile gece gündüz çalışmalarını sürdürecek inşaat ve düzenleme çalışmalarını tamamladı. 49 Avrupa ülkesinden 4 bin sporcu ve gelecek misafirlerle birlikte 10 bin misafiri ağırlayacağımız Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi tamamladığımız Meydan Parkı düzenlemesi kentimizin önemli prestij yerlerinden biri haline gelmiştir. Meydan Parkı’nı yeniden düzenleme çalışması yanında Kent olarak büyük bir heyecanla beklediğimiz olimpiyatlar öncesi belediye olarak üzerimize düşen görevleri de harfiyen yerine getirmeye gayret gösterdik. Sıvasız ve badanasız evlerin sıvalarını ve badanalarının yapılmasının yanı sıra yeşillendirme, ağaçlandırma, çiçeklendirme, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları ile şehrimize güzel bir görünüm kazandırmaya gayret ettik. Vatandaşlarımızı Pazar günü saat 18.30’da yapacağımız açılışa davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

TRABZON MEYDAN’INA KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2011 Cumartesi 15:14:02
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 16:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?