5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

MHP, ABD üssü istemiyor

MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, ABD’nin Trabzon’da üs kurma taleplerinin, emperyalistlerin Kafkasya ve Orta Asya’ya hükmetme planlarının bir parçası olduğunu belirterek buna karşı olduklarını söyledi.

Birinci, parti binasında düzenlediği basın toplantısında ABD’nin Trabzon’a üs kurma taleplerinin uzun yıllara dayalı planların sonucu olduğunu kaydetti. Bu planın temel amacının emperyalist güçlerin Kafkaslar ve Orta Asya’ya hükmetmek olduğunu ileri süren Nihat Birinci, “Emperyalistler bu planla bölgenin zenginliklerini Batıya taşımak, Türkiye’yi etkisizleştirmek, İran’ı alanın dışına atmak, bölgemiz üzerindeki tarihi emellerinin gerçekleştirmek istemektedirler. Bunun için de Trabzon’da bir askeri üs kurmak istemektedirler. 1990’lı yılların başında bölgemizin, Pontusçuluğa taban bulma amacı ile Hıristiyan misyonerlerinin akımına uğraması, daha ziyade işsiz gençler üzerinde çalışma yapmaları, para karşılığı İncil öğretmeye kalkmaları, bölge insanının etnik kimliği üzerinde oyunlar oynama çalışmaları, insanımızın yüzde yüzünün Müslüman Türk oluşundan dolayı, bu faaliyetlerinde başarısız olmaları, bu emperyalistleri başka alanlarda çalışmaya sevk etmiştir” dedi.

Rahip Santaro ve Hrant Dink cinayetlerini işleyenlerin de Trabzonlu olmasının hayli düşündürücü olduğunu belirten Birinci, “Bu tür olumsuz olayların nedeni bölgeyi istikrarsızlaştırmak, ekonomik olarak AKP iktidarı ile hayli sıkıntılı olan bölge insanını göçe zorlamaktır. Son nüfus sayımında Trabzon’un nüfusunun 250 bin azalması bu planın başarı ile yürüdüğünü göstermektedir” diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Trabzon’a üs kuracağının belirtilmesinin kendilerini sevindirdiğini kaydeden Birinci, şöyle konuştu:

“Bu sevincimizin ve gururumuzun devam etmesi için Genelkurmay Başkanımızdan, bu kurulacak üssün ABD’ye kullandırılmayacağının sözünü duymak istiyoruz. Çünkü bu Emperyalist güçlerin girdiği her yerde soygun, kan ve gözyaşı olmuştur. Bizler ülkemiz ve bölgemizde kan ve gözyaşı istemiyoruz.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 18:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?