2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

MHP, Trabzon adaylarını açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, 28 Mart yerel seçimlerinin AK Parti iktidarına 'dur' demenin bir yolu olacağını söyledi.
MHP İl Teşkilatı 28 Mart Yerel Seçimleri'nde Trabzon il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısıyla tanıttı. Tanıtıma katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, 28 Mart Yerel Seçimleri'ni 1,5 yıldır iktidarda olan AK Parti iktidarının yaptığı icraatlara 'Dur' demenin bir yolu olarak gördüklerini belirterek, "Ülkenin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle güçlü bir iktidara ihtiyaç vardı. AK Parti büyük bir çoğunlukla iktidara gelince bizler de varolan problemlere çözüm üretir diye umutlanmıştık. Ancak bu beklentilerimiz cevap bulmadı. AK Parti iç politikada memuru, işçiyi, köylüyü dışlayan bir siyaset izlemiş, dış politikada ise başta Kıbrıs olmak üzere başarısız olmuştur. Birkaç gün önce yapılan Kıbrıs Görüşmeleri'nden sonra basın kuruluşları ve hükümet 'başardık, bu iş bitti' diye bayram ediyor. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Kofi Annan'ın açıklaması ise tarafların anlaşamaması durumunda varolan boşlukların kendisi tarafından doldurulması şeklinde. Siz daha neyi başardınız?" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin muhalefet görevini yerine getiremediğini belirten Metin Çobanoğlu, "Ülke genelinde 3 bin 215 belediyenin tamamında seçime giriyoruz ve hepsinde de iddialıyız. Bugüne kadar MHP'ye oy vermemiş insanlar da, başta dış politika olmak üzere yaşanan olumsuz ve gurur kırıcı gelişmelerden sonra MHP'ye destek vereceklerini söylüyorlar. Belediyecilik alanındaki başarılarımızı başta merkez ilçe olmak üzere Trabzon'daki bütün belediyelere taşımak istiyoruz" diye konuştu.
Trabzon Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı olan Mustafa Yılmaz Odabaşı ise, partilerinin 3 Kasım seçimlerinde bir bozgun yaşadığını, ancak kendilerine düşen görevin bu bozgunu dirilişe çevirmek olduğunu söyledi. Odabaş, "Küskünlükleri, dargınlıkları bir kenara bırakacağız ve bu davanın bayrağını Trabzon Belediyesi'nin burçlarına dikeceğiz" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Trabzon il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtımına geçildi. Partililerin heyecanlı alkışları arasında isimleri açıklanan adaylar kürsüye geldiler. MHP Trabzon İl Belediye Başkanlığı'na Mustafa Yılmaz Odabaş aday olurken, ilçe adayları şu şekilde oluştu:
Ali Osman Akgün-Şalpazarı, Tayyar Sevgi-Çarşıbaşı, Mehmet Kalay-Beşikdüzü, Mehmet Emir-Arsin, Fazlı Kont-Of, Hüseyin Ellidokuzoğlu-Hayrat, Mahir Çolak-Akçaabat, Osman Bal-Araklı, Ahmet Durmuş-Sürmene"
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2004 Pazartesi 22:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?