5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

MHP'li eski vekil partisini eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, Kürt açılımıyla ilgili olarak MHP’nin net ve anlaşılır bir tavır sergilemediğini söyledi.


AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın “İdamla ilgili yasa 2002'de meclise geldi. Görüşmeler sırasında Adalet Komisyonu’nda AK Parti milletvekili bir önerge verdi. İdamı kaldıran madde tekliften çıksın diyor. Bu teklife sadece MHP’den Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu kabul oyu vermiştir.

Diğer MHP’liler çekimser kalmış, 7’ye karşı 10 oyla teklif reddedilmiştir” şeklindeki sözlerini Trabzon’da yayımlanan Günebakış Gazetesi’ne değerlendiren Bıçakçıoğlu, “Doğrusunu söyledi. O komisyonlarda benden başka MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül de teklife olumlu bakmıştı ancak salonun dışına çağrıldığı için oy kullanamamıştı.

Oylama esnasından salonda yoktu. Beni asıl düşündüren konu şudur. Ben milletvekili olduğum zaman Trabzon’da yönetici olup bana ‘Apo’yu niye asmadınız?’ diye hesap soranlar, eleştirinler şimdi milletvekili ve il başkanı. Acaba onlar bu konuda ne düşünüyor?” dedi.


Kürt açılımıyla ilgili olarak MHP’nin net ve anlaşılır bir tavır sergilemediğini de kaydeden Bıçakçıoğlu, “MHP’nin ne yaptığını anlatması gerekir. Kürt açılımı konusundaki önerisi nedir? Ben bir MHP’li olarak bilemiyorum. Kürt açılımıyla ilgili olarak ne hükümet ne de muhalefet kabul ettirmeye çalıştıkları şeye açmaya yanaşmıyorlar. Neye itiraz ediyorlarsa bilelim” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 17:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?