6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Mikro kredi ile patron oluyorlar

MİKRO KREDİ İLE KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLUYORLAR

Trabzon Belediyesi’nin Valilik ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Mikrokredi uygulamalarından faydalanan kadınlar kendi işlerinin patronu oluyor.

Trabzon Belediyesi, İŞ-KUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa başlatılan meslek edindirme kursları sonucu başarılı olup sertifikalarını alan kursiyerler için başlatılan mikrokredi uygulamasından 446 kişiye toplam 302 bin 900 TL kredi kullandırıldı. Belediyenin, üreten kadınların ürünlerini satabilmeleri için Hanımeli Pazarları oluşturma çalışması devam ediyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kadınları meslek ve iş sahibi yapmak için Valilik ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Mikrokredi uygulamalarına vatandaşların ilgi gösterdiğini belirterek, “Belediyemiz, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız meslek edindirme kurslarından başarılı olarak sertifika alan karınlarımız başlattığımız mikrokredi uygulamasına başvurarak kredi kullanıyor. Bu uygulamadan faydalanarak işyeri açan kadınlarımız var. Ayrıca Hanımeli Pazarları oluşturma projesi kapsamında Forum ve Varlıbaş Alışveriş merkezlerinde oluşturulan hanımeli Pazarları ile kadınlar kira ödemeden ürünlerini satabiliyorlar. Bunun yanında yapılacak olan Ortahisar’ı turizme kazandırma projesi kapsamında Hanımeli Pazarları oluşturma çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Mirkokredi uygulamalarından yararlanarak kendi işlerinin patronu olan kadınlar, ev hanımlarını çağrıda bulunarak, “Aldığımız mikrokredi ile kendi iş yerimizi açtık. Ev hanımları bizi örnek alarak bizler gibi kredilerini alsınlar ve iş hayatına adım atsınlar. Bizlere her zaman yardımcı olan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyoruz” dediler.

MİKRO KREDİ İLE KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLUYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 12:50:00
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 18:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?