5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Mobilya sektörü yaza hazırlanıyor

Son yıllarda yapılan çeşitli yatırımlarla ürün kalitesi ve çeşitliliğinde hızlı bir artış yaşayan Türk mobilya sektöründe, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla ciddi bir hareketlilik yaşanması bekleniyor.


Mobilya sektörünün önde gelen firmalarından Aldora Mobilya’nın Doğu Karadeniz Bölge Bayii Barınlar Mobilya sahibi Gökhan Barın, yaz mevsiminin gelmesiyle sektörde hareketliliğin artacağını kaydetti.


KDV oranlarındaki indirimin mobilya fiyatlarının yüzde 10 daha ucuzlamasını sağladığını belirten Barın, “Sektörün durgunlukta düşük karlılıkta çalıştığı göz önüne alınırsa, KDV oranlarındaki düşüş de zaten tabanda olan fiyatları çok daha anlamlı hale getirmiştir. Bahar aylarıyla beraber yaz döneminde düğün hazırlıkları, yazlıkçıların ve tatilcilerin hareketliği göz önüne alınırsa mobilyada hızlı bir dönem beklentisi içindeyiz. Buna bir de uzunca bir süredir kriz dolayısıyla baskılanan alımlar eklenirse aylık ortalamaların üzerinde bir satış hareketi olacaktır” dedi.


Mobilya almak isteyen tüketicilere bazı tavsiyelerde bulunan Gökhan Barın, yaşam standardını üst seviyeye taşıyan, satış sonrası hizmet desteği olan, sağlam ve ergonomik ürünlerin tercih edilmesini ifade etti.


Mobilyada ürün çeşitliliğinin da çok arttığını, dünya mobilya sektörüyle bütünleşmeye doğru giden Türk mobilya sektörünün de AR-GE yatırımlarıyla baş döndürücü bir ürün çeşitliliğine ulaştığını vurgulayan Barın, bu çeşitlilikte mobilya almak isteyen vatandaşların alımlarını son dakikaya bırakmayarak gecikme yaşanmaması için siparişlerini birkaç ay erkenden vermeleri uyarısında bulundu.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?