1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Mucize itfaiyeci!

Trabzon'da yangın söndürme çalışmaları sırasında bir binanın 6. katından yere düşen itfaiye eri, mucize eseri ciddi bir yara almadan kurtuldu.

Dün gece saat 03.00 sularında İnönü Mahallesi'nde bir fırının bacasında yangın çıktığı ihbarı üzerine olay yerine giden Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale etti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında binanın 6. katına çıkarak, bacaya ulaşabilmek için metal çatının üzerine çıkan itfaiye eri Ali Rıza Altuntaş, kurumlar nedeniyle rengi siyaha dönüşen camı fark edemedi. Camın üzerine basan Altuntaş, camın kırılması sonucu bir anda havalandırma boşluğundan beton zemine düştü.

Düşmenin tesiriyle çeşitli yerlerinden yaralanan Ali Rıza Altuntaş, arkadaşları tarafından Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 12 metre yükseklikten beton zemine düşmesine rağmen ciddi bir yara almayan Altuntaş'ın hayatta kalmasını mucize olarak yorumlayan doktorlar, itfaiye erinin müşahede altında tutulduğunu belirtti.

Yakın bir zamanda ikiz çocuk babası olmayı bekleyen 28 yaşındaki 5 yıllık itfaiyeci Ali Rıza Altuntaş, aldıkları ihbar üzerine olay yerine gittiklerini belirterek, yangına hemen müdahale ettiklerini söyledi. Fırının bacasındaki yangını söndürmek için hortum çekerken düştüğünü kaydeden Altuntaş, "Yangını söndürmek için hortum çekerken kurum kaplı camı fark edemeyerek üzerine bastım, cam kırılınca da aşağıya düştüm. Ondan sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Gözlerimi hastanede açtım. Hayatta kaldığım için Allah'a şükrediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2005 Pazar 15:39:26
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 16:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?