6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Müdür, memur oldu!

Trabzon Valiliği'nde sekreter olarak çalışan E. E.'yi cep telefonu mesajları ile taciz ettiği iddia edilen Özel Kalem Müdürü Nuri K., Özel İdare'de düz memur olarak görevlendirildi

Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın sekreteri olan E.E.’nin, Özel Müdürü Nuri. K.’nın kendisini taciz ettiği yolunda Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı şikayet sonrasında gün yüzüne çıkan olayla ilgili valilik soruşturması tamamlandı.

Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge’nin başlattığı soruşturmada alınan ifadelerde, Özel Kalem Müdürü Nuri K., sekreter E.E.’ye mesaj çektiğini kabul etti, ancak taciz suçlamasına karşı çıktı. E.E. ise, memleketi Malatya’da verdiği yazılı ifadesinde, amiri olan müdürünün tacizine uğradığını, değişik tekliflerini karşılık vermediği için görev yerinin değiştirilerek sürüldüğünü ileri sürdü.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ MEMUR OLDU

Özel Kalem Müdürü Nuri K. için, Vali Yardımcısı Orhan Eyövge’nin hazırladığı soruşturma raporunda, " Söz konusu bayana çok sayıda mesaj gönderildiği anlaşılmıştır. Bir üstün, emrinde çalışanlara bu şekildeki yaklaşımları kabul edilemeyeceğinden, cezalandırılarak gerektiğinin yapılmasına karar verilmiştir" denildi. Rapor sonrasında Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın talimatı doğrultusunda Özel Kalem Müdürü Nuri K. görevinden alındı ve Özel İdare’de memur olarak görevlendirildi.

KORUMA POLİSİ İLE SEKRETERİN İLİŞKİSİ

Vali yakın koruması polis memuru Y.B. ile ilişkisi olduğu ileri sürülen sekreter T.K. ise disiplin kurullarına sevk edildi. Gönül ilişkisi yaşadıkları iddialarıyla haklarında soruşturma yapılan yakın koruma Yalçın B., İl Emniyet Müdürlüğü Disiplin Kurulu’na verildi, sekreter T.K.’nın da görev yerinin değiştirilerek dosyasının disiplin kuruluna sevk edilmesi kararlaştırıldı. Koruma polisi Y.B. ile sekreter T.K. ise ilişki yaşadıklarını kabul etmedi.

DHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2011 Cumartesi 11:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?