30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Muhasebe Yetkilisi Sınavı

Karadeniz Bölgesi'ndeki mahalli idarelere 'muhasebe yetkilisi' olarak atanacak olan personelin katılacağı 'Muhasebe Yetkilisi Sertifika Sınavı'nın 24 Kasım Cumartesi saat 09.30'da Samsun'da gerçekleştirileceği belirtildi.


Samsun Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun geçici 5. maddesinin (b) bendine göre mahalli idarelere (il özel idareleri-belediyeler) muhasebe yetkilisi olarak atanacak olan personelin katılacağı Muhasebe Yetkilisi Sertifika Sınavı'nın yarın saat 09.30'da Merkez Ticaret Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde Samsun Defterdarlığı nezaretinde yapılacağı duyuruldu.

Açıklamada, "Söz konusu sınava 31 Aralık 2005 tarihi itibariyle özel bütçeli idareler, mahalli idareler ve sosyal güvelik kurumlarının muhasebe birimlerinde, 1. derecede sorumlu olarak çalışanlar ile daha önce bu görevi en az 5 yıl yapmış olanlardan bu idarelerde bütçe dairesi başkanı, gelir ve gider dairesi başkanı, muhasebe daire başkanı, gelir müdürü, bütçe müdürü, hesap işleri müdürü ve muhasebe müdürü olarak görev yapanlar katılabilecektir" denildi.


Samsun Defterdarı Ali Sağlam, yasa uyarınca muhasebe yetkilisi olarak atanabilmek için katılanların bu sınavda başarı gösterip sertifika alması şartının bulunduğunu belirterek, "Sınavda Samsun ili bölge olarak seçilmiş olup Amasya, Çorum, Giresun, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak ve Bartın illerinde mahalli idarelerde görev yapan 359 personelin sertifika alımı için katılımı beklenmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 13:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?