5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Muhtarları kızdıran gelişme

Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 köyün içme suyu ihtiyacını karşılayacak projenin ödeneksiz kalması köy muhtarları tarafından tepkiyle karşılandı.


Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde konuyla ilgili basın açıklaması yapan muhtarlar adına konuşan Yukarıköy mahallesi muhtarı Ergin Altıntaş, Ortaköy İçme Suyu projesinin 1983 yılında yapımına başlandığını fakat bugüne kadar hiçbir netice alınamadığını kaydetti. İçme suyunu 11 köyün kullandığını belirten Altıntaş, “Binlerce insan bu suyu kullanmaktadır. Fakat bugüne kadar hiçbir sonuç alınamadı. Yazları 11 köyde yaşayan vatandaşlarımız susuz kalmakta, hatta suyu kullanma meselesi yüzünden kavga etmektedirler. Bizler, 11 köyün içme suyunu karşılayan bu suyun düzenli akmasını talep ediyoruz” dedi.


İktidarı temsilen bakan ve milletvekillerinin ‘Yolsuz ve susuz köy kalmayacak’ sözünü hatırlatan muhtar Altıntaş, “Gelinen noktada verilen sözler hep havada kalmıştır. Bizleri asıl üzen ise 2008 yılında İl Genel Meclisi’nde yapılan toplantıda 2009 yılında Ortaköy İçme Suyu Projesi ana izale hattının değiştirilmesi için 200 bin TL tahsis edilmesi kararı alınmış ancak meclisin 5 Mayıs 2009 tarihli toplantısında getirilen bir öneri ile bu paranın başka projelerde kullanılması kararlaştırılmıştır. Buna kesinlikle karşıyız. O günün şartlarında asbestli olarak döşenen boruların değiştirilmemesi demek bizim kanserden ölmemize seyirci kalınması demektir. Bizler bu ödeneğin başka projelerde kullanılmasına karşıyız” diye konuştu.
İçme suyu sorununun çözülmemesi durumunda büyük sağlık sorunlarının ortaya çıkacağı uyarısında bulunan Ergin Altıntaş, yetkilileri göreve çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 17:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?