30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Namus cinayeti davası başladı

Trabzon'un Akçaabat İlçesi’nde yaklaşık 5 ay önce bir polis memurunu namus meselesi yüzünden silahla vurarak öldüren şahsın yargılanmasına başlandı.


Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Şenol Türk hazır bulundu. Hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan dava açılan sanık Şenol Türk, ifadesinde polis memuru Hasan Konukçu ile eşi arasında ilişki olduğunu çevresinde çıkan söylentiler sonrası öğrendiğini belirterek "Olaydan 4-5 ay önce eşim ile Hasan Konukçu arasında duygusal ilişki olduğunu etrafta söylentilerden duydum. Bu konuyu Hasan ile görüştüm. Bana eşimle bir ilgisi olmadığını bir iki kez telefonla rahatsız ettiğini ve bunun dışında herhangi bir şey olmadığını söyledi.

Kendisiyle ne komşuluk ne de arkadaşlık ilişkim oldu. Hasan'ın eşi beni sürekli arayarak, ‘Senin eşin Melek ile benim kocam Hasan birlikteler, sürekli konuşuyorlar, buluşuyorlar’ dedi. Bende bunun üzerine Hasan'la tekrar görüştüm. Kendisine sürekli eşin beni arıyor, bana eşimle ilgin olduğu konusunda iddialarda bulunuyor. Senin de benim de çocuklarım var, bu konu namus meselesi.’ dedim.

Hasan bana böyle bir şey olmadığını söyledi. Olay akşamı eve geldim. Kapıyı çocuklar açtı. Yatak odasının kapısını açmak istedim ancak oda kilitliydi. Bir kaç kez kapıyı vurdum, bir iki dakika sonra kapı açıldı. Odada yatağın üzerinde yabancı marka bir sigara vardı. Eşimden şüphelendim. Gardıroptan tabancamı aldım. O anda gardırobun arkasında Hasan'ın omuzunu farkettim. Önce Hasan'ın kaşına 3-4 tane yumruk vurdum, geri çekildim. Üzerime yürüdü, eli beline gitti. Korktum ve silahımı ateşledim. O sırada eşime döndüm, eşim kapıyı açıp kaçmıştı" dedi.
Mahkeme heyeti olayla ilgili tanıkları dinlerken, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için 1 Kasım 2007 tarihine ertelendi

İha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 03:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?