1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Namus cinayetine 21 yıl hapis kararı

Kendisini aldattığı gerekçesiyle, yaklaşık 2 yıl önce, Trabzon Numune Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören eşini ve ilişkisi olduğunu belirlediği eşinin teyzesinin oğlunu öldüren şahıs, 21 yıl 6 ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada tutuklu sanık Önder Oğuz hazır bulundu. Oğuz, ifadesinde, cinayeti namus meselesi yüzünden işlediğini tekrarlayarak, "İki sevdiğim insanın cinsel ilişkide bulunduklarına dair telefon mesajını öğrenmem şuurumu bulandırdı. Bu nedenle eşimle ilişkiye giren teyzesinin oğlu Emin’i çağırdım. Kendisine, ’sen benim eşimle nasıl cinsel ilişkide bulunursun?’ diye sordum. Bana ’ne olmuş yani’ diye cevap verince sinirlendim ve bu namus cinayetini işledim. Adalete güveniyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Önder Oğuz için eşi Nuray Oğuz ve eşinin teyzesinin oğlu Emin Değirmenci’yi aynı kasıt altında öldürdüğü gerekçesiyle önce müebbet ağır hapis cezası verirken daha sonra bu cezayı 21 yıl 6 ay ağır hapis cezası olarak belirledi.

Trabzon’da 30 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen olayda, Önder Oğuz, kendisini aldattığını cep telefon mesajlarından tespit ettiği eşi Nuray Oğuz ile eşinin ilişkide olduğu eşinin teyzesinin oğlu Emin Değirmenci’yi, Trabzon Numune Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde vurarak öldürmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 13:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?