5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Namus davasına 11 yıl hapis

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yaklaşık 7 ay önce kızının peşini bırakmadığı gerekçesiyle bir kişiyi silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan şahıs 10 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Hasan N., hazır bulundu. Hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan dava açılan Hasan N., duruşmadaki ifadesinde Türk adaletine güvendiğini belirterek verilecek karara saygı duyacağını söyledi. Sanık Hasan N., ifadesinde 3 yıldır zindan hayatı yaşadığını ifade ederek "Bu tahrikler ve tehditler altında manen çöktük. Kızım psikiyatri hastası eşim kanser hastası ben de tansiyon hastasıyım. Olayda bardağı taşıran son damla sanığın son andaki küfürleridir. Yine de metin olup aracın tekerleğine ateş ettim. Bizzat şahsı hedef alarak silah doğrultarak ateş etmedim. Bu olayları yaşamış olan ailemin bana ihtiyacı vardır. Özellikle psikolojisi zaman zaman bozulan kızıma ve eşime yardımcı olmam için bundan sonraki yargı sürecinin tutuksuz devamını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Hasan N.'yi (50) önce müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Bu ceza daha sonra sanığın yargılama sürecindeki pişmanlığı ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini değerlendirerek 10 yıl hapis cezasına karar verilirken, yasak silah taşımaktan da 10 ay hapis cezası olmak üzere toplam 10 yıl 10 ay hapse karar verildi. Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 7 ay önce Hasan N., kızının peşini bırakmadığı gerekçesiyle Tayfur Zaman'ı (36) otomobilin içersinde silahla vurarak öldürmüştü.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?