30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Normal doğumu teşvik çalışmaları

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nde normal doğumu teşvik etmek amacıyla başlatılan bir uygulamada, normal yolla doğum yapan annelerin bebeklerine zıbın hediye ediliyor. 

Konuyla ilgili bilgi veren Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atilla Yılmaz, Türkiye'de normal doğum oranlarının çok düşük olduğunu belirterek, her 3 anneden 2'sinin çocuğunu sezaryen yöntemiyle dünyaya getirdiğini söyledi. Normal doğumu teşvik etmek amacıyla çok sayıda çalışma yapılmasına rağmen yine de normal doğum sayısının sezaryen yöntemiyle yapılan doğumlardan az olduğuna dikkat çeken Dr. Yılmaz, kendilerinin de normal doğumu teşvik etmek amacıyla yeni bir uygulama başlattıklarını kaydetti. 

Hastanelerinde normal yöntemle doğum yapan annelerin çocuklarına zıbın hediye ettiklerini belirten Dr. Yılmaz, "Amacımız sezaryenle doğum oranlarını düşürüp normal doğum oranlarını artırmak. Hediye edeceğimiz bebek elbiselerinden şu an bin kadar sipariş verdik. Bu elbiseler pamuklu olup bebeğe de rahatsızlık vermemektedir" dedi. 

Başhekim Yılmaz, sponsor bulmaları durumunda normal yöntemlerle doğan bebeklere altın takmayı düşündüklerini de ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 11:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?