4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Numune'de kartmatik dönemi

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalara hem muayene sıralarını belirleme hem de istedikleri doktora muayene olabilme imkanı getiren kios kart sistemi, yılbaşından itibaren uygulamaya girecek. 

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Ekrem Algün, yeni uygulama sayesinde polikliniklerdeki bekleme sürelerinin büyük ölçüde azalacağını ve hastaların da ekrandan muayene olmak istediği doktorun fotoğrafını dahi görerek tercihte bulunabileceğini söyledi. 

Şu anda deneme aşamasında olan sistemin oturması durumunda kios adı verilen cihazdan şehrin en işlek yerlerinden Meydan Parkı'na da kurulmasının düşünüldüğünü belirten Başhekim Akgün, "Türkiye'de birkaç hastanede uygulanan bu sistemin şu ana kadar yaptığımız uygulamalarda başarılı olduğunu gördük. Yılbaşından sonra bu sistemi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Öncelikli olarak KBB ve nöroloji polikliniklerinde bu sistemi denedik. Oldukça da başarılı sonuç aldık. Hastanemize müracaat edecek kişiye hastanemizin kartını vereceğiz ve bu karta hastayla ilgili bilgiler yüklenecek. Hasta, kartını cihaza takarak ekrandan doktorunu tercih edecek ve kendi sırasını kendi belirleyecek. Yani tıpkı bankamatik gibi olacak. Polikliniklerde yaklaşık 20 adet kios cihazı kurmayı düşünüyoruz. Sistemi tam olarak hayata geçirdiğimizde aynı cihazdan hastane dışına da kuracağız. Böylece hasta, hastanemize gelmeden de hem doktorunu hem de sırasını belirleyebilecek. Böylelikle büyük ölçüde zamanında önüne geçilmiş olacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 11:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?