5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

O gece neler yaşandı?

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit düştüğü patlamada yaralı olarak kurtulan Trabzonlu asker Fethi Tuna patlamanın yaşandığı geceyi anlattı.

Ciddi bir yaralanmasının olmadığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirten 26 yaşındaki Fethi Tuna, patlamanın olduğu gün henüz 5 günlük asker olduğunu hatırlattı.

Tuna, patlama sonrasında şarapnel parçalarının sırtına ve bacaklarına geldiğini belirterek, “Çok ağır bir rahatsızlığım yok. Patlamaya bağlı olarak kalkan toz ve barut kokusu nedeniyle astım krizi geçirdim. Sağ olsun köylüler kurtardı" dedi.

Mühimmat deposunu düzenleyen 30 askerden biri olduğunu kaydeden Tuna "4 tane rütbelimiz vardı başımızda. Ben küçük bir dinlenme molasına çıkmıştım. Astım olduğum için beni içeride çalıştırmıyorlardı. Dışarıdaki arkadaşlarıma yardım ediyordum. Dinlenmek üzere hareket ettiğim sırada patlama oldu arkamda. Ben patlamanın şiddeti ile 30 metre kadar uçmuşum. Düştüğüm yerde bilincimi kaybetmişim ben, köylüler kurtarmış” diye konuştu.

Depoda fazla bir mühimmatın olmadığını kaydeden Tuna, “Benden başka kurtulan bir arkadaşım daha vardı o da namaz kılıyordu. 3 gündür bu çalışmayı yapıyoruz ama dışarıda mühimmat bırakmak yasak. Dışarı çıkmış mühimmatı saat kaç olursa olsun içeri almalıyız. Deponun içini düzenliyorduk. Haliyle bir kısım mühimmatı deponun dışına çıkartmak zorunda kalıyorduk. Fazla bir mühimmat yoktu içeride. Sadece dağınık bir şekildeydi kasalar. Düzelte düzelte gidiyorduk. Her şey 10-15 saniye içinde oldu bitti. Art arda iki patlama her şeyi bitirdi” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2012 Salı 13:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?