6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

O haçı indirin yoksa...

TRABZON’DA SANTA MARİA KİLİSESİ’NE HAÇ TEHDİDİ

Trabzon’daki İtalyan Santa Maria Kilisesi’ne geçtiğimiz 1 Ocak 2011 tarihinde kilisesinin çatısında bulunan ve akşamları ışıklandırılan istavroz haçını indirmeleri için bir grup tarafından tehditte bulunulduğu öğrenildi.

Daha önce 5 Şubat 2006 tarihinde rahip Andrea Santoro cinayeti ile gündeme gelen kilise bu kez çatısındaki ışıklandırılan haç ile gündeme geldi.

Edinilen bilgiye göre, Kemerkaya mahallesindeki İtalyan Santa Maria Kilisesi’nin çatısında bulunan ve yaklaşık 2 aydır akşamları ışıklandırılan Istavroz haçına kızan 5 kişilik bir grup, geçtiğimiz 1 Ocak 2011 tarihinde kilise önüne gelerek "Trabzon Türktür, Türk kalacak" şeklinde slogan attıktan sonra kilise avlusuna iki tane şişe atarak olay yerinden hızla uzaklaştı.

Kiliseye atılan şişelerden birinin içinde “Kilisenin tepesindeki haçı ya siz indirin ya biz indireceğiz” yazılı not çıkarken, meydana gelen saldırı sonrasında kilise yetkilileri olayı Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Rahip Santoro’nun öldürülmesinden 2 ay sonra da kiliseye benzer bir tehditte bulunulduğu öğrenildi.

Öte yandan İtalyan Santa Maria Kilisesi rahibi Andrea Santoro 5 Şubat 2006 tarihinde kilisede bir Pazar ayini sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu silahla vurularak öldürülmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 14:23:04
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 23:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?