4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Oda ve borsa başkanları toplandı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ekonomik krizin etkilerini azaltmak amacıyla açıklanan önlem paketlerinin yeterli olmadığını, yatırımların desteklenmesi gerektiğini söyledi.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) talimatları doğrultusunda düzenli aralıklarla gerçekleştirilen oda ve borsa toplantılarının 2009 yılına ait ilk toplantısı Trabzon’da yapıldı. Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile Of Ticaret ve Sanayi Odası'nın başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.


TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıda, Trabzon'un sosyo-ekonomik sorunları tartışıldı.
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye’deki etkilerini azaltmak amacıyla yapılan çalışmalara değinerek açıklanan önlem paketlerinin yeterli olmadığını, yatırımların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

CİRAV: “FINDIKLA İLGİLİ POLİTİKALARDA SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ ALINMALI”

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav ise, fındık sektöründe kalıcı ve istikrarlı politikaların izlenememesinde en büyük etkenin oluşturulan politikaların sektör temsilcilerinin görüşlerinin dikkate alınmadan hazırlanmasından kaynaklandığını ileri sürerek şöyle konuştu:
“Fındıkta yaşanan sıkıntılar ortadadır. Ortada bir FİSKOBİRLİK sorunu vardır. FİSKOBİRLİK’in üreticilere ve bankalara olan borçları konusu vardır. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, devlet FİSKOBİRLİK’in borçlarını bir kereye mahsus ödeyerek sorunu çözmelidir. Bunun TMO üzerinden mi yapar, yoksa başka bir şekilde mi yapar, bu onların bileceği iştir. Sonrasında FİSKOBİRLİK gerçek anlamda kooperatifçilik mantığıyla yönetilerek işlevini kendi yağıyla kavrularak sürdürmelidir.”

SARAL: “ÇAY SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK SORUNU KAÇAK ÇAYDIR”

Of TSO Başkanı Erdal Saral da, 2009 yaş çay kampanyası öncesinde çay sektöründeki sorunların artarak sürdüğüne dikkat çekerek, “Sektörün en büyük sorunu kaçak çaydır. Bunun önüne ne acıdır ki geçilemiyor. Hatta adeta teşvik ediliyor. Kimse de bir şey yapamıyor. Doğu Karadeniz insanının önemli bir geçim kaynağı olan çayın gerçek anlamda önemsenmesi ve sektörün geleceği için radikal kararların alınıp uygulanması gerekir” diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?