5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Of'ta kamu binaları ilaçlanıyor

OF’TA DOMUZ GRİBİ’NE KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR

Trabzon’un Of ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda okullar, resmi kurumlar, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, cezaevi, camiiler ve Kuran Kursları domuz gribi hastalığına karşı tedbir amaçlı ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Okullar kapanıncaya kadar her ay düzenli olarak devam edecek olan dezenfekte çalışmalarının yanı sıra, ilçede gribal enfeksiyondan korunmak için eğitim seminerleri veriliyor. Bu kapsamda tüm okullarda öğrencilere doktorlar tarafından gribal enfeksiyondan korunma yolları anlatılıyor. Ayrıca hizmetli kadrosuyla okullarda çalışan kamu görevlileri hizmet içi eğitim seminerine alınarak okullarda nasıl temizlik yapılacağı konusunda işin uzmanları tarafından bilgilendiriliyorlar.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hafta sonu yapılan çalışma ile okullarımızda dezenfekte işlemi bitti. Mesai sonrası kamu kurum ve kuruluşlar yapılıyor. Ayrıca bilgilendirme amaçlı eğitim seminerleri doktorlarımız tarafından devamlı veriliyor. Biz burada yöremizde olabilecek sıkıntılara karşı öncesinden tedbir alarak çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza hijyenik bir ortamda daha sağlıklı mekanlar sunmak istiyoruz” dedi.

OF’TA DOMUZ GRİBİ’NE KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR
OF’TA DOMUZ GRİBİ’NE KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 12:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?