30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Oftaşspor: 0 Trabzonspor: 2

Turkcell Süper Lig'in açılış maçında Trabzonspor, Ligin yeni ekibi Oftaşspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü 47. dakikada Umut Bulut ve 92. dakikada Gökdeniz kaydetti.


Maçtan dakikalar...

Ve maça Gençlerbirliği Oftaşspor'un vuruşuyla başlandı.

Maçtaki ilk atak Trabzonspor'dan geldi. Henüz 1. dakikayı geride bırakırken, Serkan'ın ceza sahasına ortasında Umut topla buluşamadı.

Tribünlerde büyük boşluklar var.

Trabzonspor'un geçen haftaki olaylı Sivasspor maçında tek golünü atan Ersen Martin yedekler arasında.

Karşılaşmanın ilk 5 dakikasını geride bıraktık ve iki takımda rakip kalede istediği pozisyonları bulamadı.

Lig'in yeni ekibi Gençlerbirliği Oftaşspor ilk hafta maçında Gençlerbirliğini deplasmanda 2-1 mağlup ederek Turkcell Süper Lig'e 3 puanla başlamıştı.

Gençlerbirliği Oftaşspor defansında bir anlık tehlike. 12. dakikayı geride bırakırken Oftaşspor kalecisi Ferhat'a atılan geri pasında pozisyona girmeye çalışan Yattara topa yetişemedi.

Karşılaşmada ilk 15 dakikayı geride bıraktık ve topla oynama yüzdeleri birbirine çok yakın. Gençlerbirliği Oftaşspor %49, Trabzonspor %50'yle oynuyor.

Trabzonspor çok tehlikeli geldi. Umut 17. dakikayı geride bırakırken ceza sahası içerisine doğru atak yapan Ceyhun'a çıkardı. Kalesini zamanında terk eden Ferhat, Ceyhun'un vuruşunda mutlak bir golü engelledi.

Trabzonspor bu dakikalarda etkili gelmeye başladı. Gökdeniz'in sol kanattan içeriye doldurduğu topta, Umut iyi yükseldi ama aynı güzellikte vurmayınca top yandan dışarıya gitti.

Oftaşspor, Kemal'le Trabzonspor kalesini yokladı. 26. dakikada sol kanattan hızla Trabzonspor yarı sahasını geçen Kemal, ceza sahası ön çizgisine yakın bir yerden vurdu. Top az farkla yandan dışarıya gitti.

Karşılaşmada ilk yarım saati geride bırakırken Oftaşspor mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Trabzonspor defansının hatasında topla buluşan Kemal, ceza sahasına girdi ve kaleci Tolga'yla karşı karşıya kaldı. Kemal bekletmeden vurdu ve top az farkla direğin dibinden dışarıya gitti.

32. dakikada Trabzonspor'da oyuncu değişikliği. Yattara'nın yerine Ersen Martin oyunda. Yattara zorunlu olarak yerini Ersen'e bıraktı. Gelen ilk bilgilire göre Yattara'nın sol baldırında bir lif kopması söz konusu.

Karşılaşmanın ilk yarısında son 10 dakika içerisine girdik ve Oftaş tribünlerinin takımlarına desteği arttı.

40. dakikayı geride bırakıyoruz ve Oftaşspor bu dakikada Trabzonspor ceza sahası içerisinde etkili oldu. Oftaşsspor'un yeni transferi Kadir'in vuruşunda top, kalenin hemen üstünden dışarıya gitti.

İlk yarının son dakikalarına girerken Oftaşspor'da Kemal Yıldırım, Trabzonspor defansına zor anlar yaşatıyor.

Hakem Aydınus, 1 dakikalık kaybolan zaman işaret etti.

Ve Trabzonspor son dakikada mutlak bir gol pozisyondan yararlanamadı. Önce Gökdeniz vurdu top kaleci Ferhat'tan döndü. Pozisyonu iyi takip eden Ceyhun dönen topu bekletmeden kaleye gönderdi, top direğe çarptı ve dışarıya çıktı. Pazisyonun devamında hakeme itiraz eden kaleci Ferhat sarı kart görüyor.

İlk yarının son düdüğü geliyor. İlk yarı sonunda golsüz eşitlik var... Oftaşspor 0-0 Trabzonspor...

Ve ikinci yarıya Trabzonspor'un vuruşuyla başlandı.

Ve goooooolll.. 47. dakika Oftaşspor 0-1 Trabzonspor... İkinci yarıya hızlı başladı Bordo-Mavili ekip. Orta sahada kendisine yapılan faulu hemen kullanan Ersen Martin, ileride tek başına olan Umut'a pasını attı. Topla birlikte ceza sahasına giren Umut, kaleci Ferhat'ın hemen sağından topu filelerle buluşturdu ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

50. dakikada Oftaşspor'da oyuncu değişikliği. Kadir çıktı, Bülen Kocabey oyunda.

55. dakikayı geride bırakırken Ersen Martin ile İlhan arasında bi tartışma yaşanıyor. Fırat Ayınus Ersen Martin'i yanına çağırdı ve uyardı.

57. dakikada Trabzonspor kalesinde karanbol yaşandı. Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Giray iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Giray'ın vuruşunda kaleci Tolga başarılıydı.

Karşılaşmanın 3'te 2'lik bölümünü geride bıraktık ve Oftaşspor 30, Trabzonspor 29 top kaybıyla oynuyor.

61. dakikayı geride bırakırken Oftaşspor'da Serkan, hakemin kararına sinirlenip topu sert bir şekilde yere vurunca sarı kartla cezalandırıldı.

62. dakikada Ceyhun ceza sahasının dışından sert vurdu. Giray'a çarpan top havalandı ve kaleye doğru gitti. Ferhat son anda müdahale ederek topu kornere çeldi.

66. dakikada Oftaşspor'da oyuncu değişikliği. Serkan çıktı, Çağatay Tekin oyunda.

70. dakikayı geride bırakırken Trabzonspor kaleye yaklaşık 30 metre mesafede bir yerden serbest atış kazandı. Topun başına gelen Umut direkt kaleye vurdu top farklı şekilde auta çıktı.

74. dakikada Erdinç, Çağatay'a yaptığı hareketten dolayı sarı kart gördü.

75. dakikada Trabzonspor'da oyuncu değişikliği. 47. dakikada takımı öne geçiren Umut Bulut'un yerine Ayman oyunda.

77. dakikada bir sarı kartta sert giren Gökdeniz'e çıktı.

79. dakikada Ersen Martin, Gökdeniz'in attığı topa hareketlenirken dengesini kaybedince yerde kaldı. Ersen oyuna devam edemiyor ve 82. dakikada yerini Ergin'e bırakıyor.

82. dakikada Ayman sarı kart görüyor.

Karşılaşmada son 5 dakika içerisine girdik ve Trabzonspor'un deplasmanda 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

87. dakikada Hüseyin, kaleci Ferhat'ın kale vuruşunu yapmasına izin vermeyince sarı kartla cezalandırıldı.

Ve maçta 90. dakikaya girilirken Olgay, Ayman'ı düşürüyor ve Trabzonspor penaltı kazanıyor.

Karşılaşmada 4 dakika kaybolan zaman oynanacak.

Ve ikinci goooooooolll.. Oftaşspor 0-2 Trabzonspor... 92. dakikada Gökdeniz penaltı vuruşunu kullandı kaleci Ferhat kurtardı. Dönen topu iyi takip eden Gökdeniz dar açıdan tekrar vurdu ve topu filelere gönderdi.

Fırat Aydinus son düdüğü çalıyor... Oftaşspor 0 Trabzonspor 2 maçın sonucu...



Hakem: Fırat Aydınus
Gençlerbirliği Oftaşsspor: Ferhat, Orhan, Giray, İlhan, Murat, Tozo, Olgay, Serkan, Kemal, Savaş, Kadir
Trabzonspor: Tolga, Jabi, Tayfun, Celalettin, Erdinç, Hüseyin, Serkan, Ceyhun, Umut, Gökdeniz, Yattara
Goller: 47. dakika Umut Bulut, 92. dakika Gökdeniz Karadeniz
hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 23:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sema murat IP: 85.100.78.xxx Tarih : 21.08.2007 10:16:43
trabzon spor oftaşi yendı helal olsun başarıların devamını dılerım rabzon spor camıasına ama her maç dostluk içinde oynanmasını dılıyorum