5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Öğrenciler bilgilerini yarıştırdı

Of Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları Arası Bilgi ve Kültür Yarışması'nda Of Anadolu Lisesi 120 puanla birinci oldu.


Of Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 4. Geleneksel Bilgi ve Kültür Yarışmaları’nda son etabında 9. sınıflar yarıştı. Programın açılışında konuşan Of Belediye Başkanı Oktay Saral, belediye olarak hizmet kalemlerinin ilk sırasına eğitimi koyduklarını söyledi. Bugünün çocuklarının geleceğin büyükleri olarak her alanda ülkeye hizmet edeceklerini kaydeden Saral, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi ülke ve dünya gündemine vakıf, bilgili ve kültürlü birer birey olarak topluma kazandırmak adına bize düşen görevleri elimizden geldiğince, imkanlarımızı zorlayarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün burada bilgilerini sergileyen çocuklarımız ve onların arkadaşları yarının büyükleri olarak değişik alanlarda ülkelerine hizmet edecekler. Ben öğrenci kardeşlerimden bir ağabeyleri olarak teknolojinin sınır tanımadığı günümüz şartlarına ayak uydurmalarını, kendilerini devamlı geliştirmelerini ve hedeflerini belirleyerek o hedefe ulaşmak için gayret göstermelerini istiyor, yarışmaya katılan okullarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.


İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel ise eğitimin her zaman öncelikli görevleri arasında olduğunu dile getirerek başarılı olmanın ekip ruhunu yakalamaktan geçtiğini hatırlattı.


Beş okulun performanslarını ortaya koyduğu yarışmada 120 puanla Of Anadolu Lisesi birinciliği kazanırken, 100 puanla Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Şehit Ahmet Türkkan Lisesi de yedek soruların ardından 90 puanla üçüncü oldu.
Birinci olan Of Anadolu Lisesi öğrencilerine İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, ikinci olan Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencilerine Of Belediye Başkanı Oktay Saral ve üçüncü olan Ş.A.T. Lisesi öğrencilerine de İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldız tarafından belediyenin hediye ettiği tam, yarım ve çeyrek altınlar takıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?