4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Öğrenciler yemekten zehirlendi

Trabzon merkez ve Arsin İlçesi'nde çeşitli liselerde eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci, dün akşam yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Trabzon merkez Atatürk Lisesi ve Trabzonspor Lisesi ile Arsin İlçesi'ndeki Arsin Lisesi pansiyonlarında kalan öğrenciler, akşam yemeğinde yedikleri yemek sonrası zehirlenme şüphesiyle Trabzon'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Pansiyonlu okullarda makarna, köfte ve komposto yedikleri belirlenen öğrenciler, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle geldikleri hastanelerin acil servislerinde tedavi altına alındı. Trabzon Fatih Devlet Hastanesi, Numune Araştırma ve Eğitim Hastanesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaklaşık 100 öğrencinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi. 

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen de öğrencileri hastanelerde yalnız bırakmayarak tedavileriyle yakından ilgilendi. 

Öte yandan, her üç lisenin yemeklerinin aynı yemek firması tarafından verildiği öğrenilirken, aynı liselerde geçtiğimiz aylarda da zehirlenme vakalarına rastlanmıştı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 10:56:29
Güncelleme :23 Kasım 2006 Perşembe 12:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet erdoğan IP: 88.247.214.xxx Tarih : 23.11.2006 12:02:59
bukadar sorumsuzluk görmedik.biz çocuklarımızı oraya güvenerek gönderdik.yetkililerin olaya daha duyarlı olması gerekir.aksi taktirde kimse bunun hesabını veremez.spor lisesi müdürümüz sayın ayhan pala hocamızın bu işi çözeceğini inanıyoruz. saygılarımla