5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Öğrencilerden protesto yürüyüşü

Trabzon'da, okullarının başka bir yere taşınmasına karşı çıkan İskenderpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, okul aile birliği üyeleriyle birlikte Trabzon Valiliği'ne yürüdü.


Merkez Çarşı Mahallesi Kahramanmaraş caddesinde eğitim öğretim veren İskenderpaşa İlköğretim Okulu'nun yeni eğitim öğretim yılında başka bir mahallede yapılacak okula taşınması tartışmaları üzerine, okul aile birliği üyeleri, öğrenci velileri ve öğrenciler ellerinde dövizlerle Trabzon Valiliği'ne yürüdü. Okulun taşınmamasını isteyen veli ve öğrenciler, valilik önünde slogan atarak Vali Okutan'la görüşmek istedi. Okulumuza dokunmayın pankartı açan öğrenciler, "İskender'den ayrılmak istemiyoruz", "İskender
bizimdir bizim kalacak" sloganları attı.


Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz da, valilik önüne gelerek öğrenci velilerine yaptıkları yürüyüş ve gösterinin izinsiz olduğunu ve suç işlediklerini belirterek dağılmalarını istedi. Ancak demokratik haklarını kullandıklarını ileri süren veliler, polislerin uzun süren çabalarına rağmen dağılmamakta direndi. Yarım saat süren izinsiz gösterinin ardından Vali Okutan'la görüştürülmek üzere bazı velilerin seçilmesiyle kalabalık dağıldı.


Yürüyüşle ilgili açıklama yapan bir öğrenci velisi, "Biz okulun taşınmasına karşıyız. Bunu kabul etmiyoruz. Sesimizi duyurmak için böyle bir yürüyüş yaptık. Amacımız olay çıkarmak değil, okulun taşınmasına engel olmak. Öğrenciler de bizim arkamızdan geldiler onlar da öğretmenlerinden ayrılmak istemiyorlar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 14:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?