6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Oklavalar ev ekonomisi için işliyor!

Trabzon’da kadın girişimcilerin sayısı her geçen gün artarken, ev ekonomisine katkı için yola çıkan kadın işletmeciler marka yolunda ilerliyor.

Ev de oturmayıp ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla yola çıkan kadın işletmecilerden olan Dila Ev Tatlıları işletmeci Aysel Gülertürk, “Biz evde oturmaktan sıkıldık. Ailemize bütçemize yardımcı olmak için böyle bir karar verdik ve yola çıktık. Çalışma arkadaşlarımız da çok memnun. İşletmemizde çalışan herkes de bayan. Çok da güzel bir ortamımız oldu çocuklarımızda çok mutlu. Stresten uzak çok güzel bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

İş yerinde çalışmanın evde iş yapmaktan daha kolay olduğunu söyleyen Gülertürk, “Burada çalışmak bizim daha kolayımıza geliyor. Daha önce burada yaptığımız tatlıları, börekleri ve hamur işlerini şimdi müşterilerimiz için yapıyoruz. İşi biliyoruz ve işimizi seviyoruz. Bizim için bu iş yemek yapmaktan daha kolay ama evde de yemeklerimizi ve eşlerimizi de ihmal etmiyoruz “ diye konuştu.

Trabzon’da kadın işletmecilerin ilki olan Nejla Hanım Ev Tatlıları işletmecisi Nejla Keresteci ise kendisi gibi kadın işletmecilerin sayısının Trabzon’da artmasının kendisini de mutlu ettiğini söyledi. Her geçen gün bayan işletmeci sayısının arttığını ifade eden Keresteci “Trabzon’da bayanların 3’de 1’i çalışıyor. Bu sayısının daha da artmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

Başarısındaki en büyük sırrın titiz olmak, yaptığı işi sevmek ve iş yerine gelen herkesi evine gelen bir misafir gözüyle bakmaktan geçtiğini kaydeden Keresteci “Laz Böreği’ni bizler evimizde misafirlerimize yapıyorduk. Muisafirlerimiz ve arkadaşlarımız bunu çok beğenince bunu bir iş yeri açarak herkese tanıtmak istedik. Bunda da başarılı olduk. Bugün Trabzon dışından Türkiye’nin dört bir yanına uçaklarla siparişleri gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Nejla Keresteci, bayanların boş oturmayıp ev bütçelerine katkı yapmanın yollarını araması tavsiyesinde bulunarak “Bayanlarımız boş oturmasın. Mutlaka bir uğraş bulsunlar. Çalışmak bayanlar için bir özgüvendir, kendilerine bir güven geliyor istedikleri gibi paralarını harcayabiliyorlar” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2011 Cumartesi 18:28:23
Güncelleme :21 Kasım 2011 Pazartesi 17:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?