5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Öksüz çocukların dilekleri gerçekleşti

Trabzon’un Of ilçesinde 212 yetim ve öksüz çocuğa mektupla ulaşarak dileklerini soran Of Kaymakamı Tuncay Sonel, devlet-vatandaş işbirliği ile bu çocukların isteklerini tek tek yerine getirdi.

İlçe genelinde tespit ettirdiği 212 yetim ve öksüz çocuğa mektup göndererek mektubunun sonunda “Annen ya da baban hayatta olsaydı anne ve babandan almasını istediğin şey ne olurdu ?” sorusunu sorarak dileklerini öğrenen ve bu kapsamda çocukların isteklerini devlet-vatandaş işbirliği ile yerine getiren Of Kaymakamı Tuncay Sonel, büyük mutluluk yaşıyor. Daha önce görev yaptığı Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde de 656 yetim ve öksüz çocuğun isteklerini yerine getirdiğini kaydeden Sonel, Of’ta bu proje kapsamında tespit edilen 212 yetim ve öksüz çocuğun mektuplarını tek tek okuduğunu, dilek ve isteklerini belirlediğini kaydetti. Çocukların istekleri olan 83 bilgisayar, 25 bisiklet , 2 ev, 10 genç odası, 30 giysi, 39 oyuncak, 5 çalışma masası, 12 kırtasiye seti, 5 cep telefonu, 1 yetime topitop, saralle, çikolata ve dondurmadan oluşan hediye paketi gibi istekler hayırseverlerin de desteği alınarak Kaymakamlıkça akşam evlerine bırakıldı. Hatta yazdığı mektupta “Keşke babam hayatta olsaydı da hiçbir şeyim olmasaydı” diyen birkaç yetim öksüz çocuğa da çeşitli armağanlar gönderildi.


Of Kaymakamı Tuncay Sonel, yolu, binayı ve benzeri hizmetleri herkesin yapıabileceğini ifade ederek “Yol da yaparız, bina da yaparız ama siz eğer en uzak köy ya da mezradaki yetim ve öksüzü unutursanız ona sahip çıkmazsanız yaptığınız diğer işlerin hiçbir önemi yoktur. Yetim ve öksüzleri sevindirmek, engellilere sahip çıkmak, kimsesizlerin ve özellikle de yaşlıların gönlüne girmek çok önemlidir. Kısaca taşrada arkasızların arkası olmak bizleri mutlu ediyor. Bu ve buna benzer projelerimiz hayırseverlerimizin de katkısıyla devam edecek, böylece ilçe genelindeki yetim ve öksüzler kayıt altına alınarak devletimizin sıcaklığı ve şefkati onlara gösterilmiş oldu” dedi.


Proje kapsamında yetim ve çocuklardan 212.’si olan Meryem Yavuz ve annesini evinde ziyaret eden İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Meryem’in isteği olan bilgisayarı ve çalışma masasını kendisine teslim etti. Anne Melek Yavuz, eşini 9 yıl önce elektrik çarpması sonucu kaybettiğini hatırlatarak “Sizlerden Allah razı olsun” dedi.
12 yaşındaki Meryem ise annesinin yaptığı kahveleri eve gelen misafirlere ikram ederek okuyup hemşire olmak istediğini ve ileride garip hastalara bakacağını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf günay zonguldak IP: 88.248.255.xxx Tarih : 6.03.2009 12:16:05

 İŞTE  DEVLETİMİN  ŞEVKATLİ ELİ  BU OLMALİ  VAROLASİN SAYİN KAYMAKAMİM   YETİMLERİMİZ  BİZE EMANET ONLARA  KENDİ EVLATLARİMİZ GİBİN BAKALİM  BAKALİMKİ  BİZİMKİLERDE  HER AN ONLARİN YERİNDE OLABİLİR  TEPEDEN BAKAN  AMİRLERİMİZ  GÖRSÜN  HER ŞEYDEN ÖNCE İNSAN OLMAMİZ   LAZİM  DEYİMİ  HA SAYİN KAYMAKAMİM   NE  MUTLU SENİ YETİŞTİREN ANNE  BABAYA ONLARİN ELİ ÖPÜLESİ  İNSANLAR    NE MUTLU  TÜRKÜM  DİYENE  İLELET  PAYİDAR KAL  İNŞAALAH  GÖZ YAŞLARİMLA YAZDİM İNANİN BENİMDE YETİME KARŞİ AŞİRİ  BİR DUYGUM VAR